Tekmo so v petek popoldne otvorile starejše deklice (Marija Ponikvar) in kadetinje (Pavla Ponikvar, Ela Glavač). Marija Ponikvar je s 4 vrhovi in 5 conami zasedla 12. mesto. Ela je pri kadetih dosegla 5 vrhov in 7 bonusov, kar je bilo dovolj za 6. mesto. Pavla je preplezala en balvan več, kar bi bilo dovolj za stopničke, a ji kljub pritožbi enega niso priznali. Na koncu je dosegla prav tako odlično 4. mesto.

Nadaljevali so fantje, kjer sta nas pri starejših dečkih zastopal David Maler, dosegel je 3 vrhove in 5 bonusov ter bil 18., in Lev Oskar Mohar, ki je z odličnim plezanjem in 6 vrhovi prišel do bronaste medalje. Pri kadetih sta odlično plezala Žiga Bertoncelj, ki je zasluženo zmagal, en bonus za njim (kar je pomenilo 3. mesto) pa je bil član trenerjev, Nejc Skumavec.

Soboto so začele mlajše cicibanke. Iz ŠPO Radovljica so plezale: najmlajša Iva Mikanovič je bila s 4 vrhovi 20., Žana Hrovat je dosegla dva manj in bila 31., Sara Štravs in Nika Cilenšek pa sta dosegli en vrh in 3 bonuse ter bili obe 37.

Pri mlajših cicibanih je blestel Jakob Fonda. Splezal je vse razen enega balvana, kjer mu je zmanjkal kakšen centimeter – bil je 8.

Nadaljevale so starejše cicibanke s številčno zasedbo iz ŠPO Radovljica. Med zelo močno konkurenco je bila Naja Pretnar z 8 vrhovi 9., Gaja Kovačič z enim vrhom manj 19., Nina Rodman in Mina Tomažin sta splezali 6 balvanov in bili 32. in 38. Pika Manfreda je bila 42., Valentina Škerjanec 49., Ronja Zalokar 55., Mia Vertačnik 62., Tinkara Grom Mulej 64., Iza Trseglav 68. in Leja Mulej Valančič 72. Valentina, Tinkara in Leja so se na tekmi preizkusile prvič.

V kategoriji mlajših deklic je deseterico zaključila naša Lara Štremfelj, ki je osvojila 4 vrhove. Zala Feltrin je bila 34., Julija Rozman pa 42. Rebeka Dejanovič Šolar je zasedla 45. mesto, Sara Rozman 51., Zala Soklič pa 53. Za Rebeko je bila to prva tekma.

Tekmovalna dneva so zaključili mlajši dečki. Za zmago je zmanjkal vrh, sta pa zato Rene Kokalj in Jakob Kovačič zasedla 2. in 3. mesto. Tibor Mohar pa je dopolnil ekipni uspeh s 5.mestom.

Vsem tekmovalcem čestitamo in se skupaj z njimi veselimo uspehov. (napisal: Nejc Primc)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.