Po triletni tekmovalni suši, ki jo je povzročil korona virus, smo v ŠPO Radovljica tradicionalno organizirali tekmo zahodne lige v OŠ Antona Tomaža Linharta. Za razliko od preostalih let, je tokrat tekmovanje potekalo 2 dni – v soboto je bilo na delu 217 mlajših tekmovalcev, v nedeljo, ko so tekmovale starejše kategorije, pa se je pomerilo kar 235 tekmovalcev. Kljub rekordni udeležbi, so se tekmovalci enakomerno razporedili med 9 balvanov, za katere so imeli na voljo 2 uri časa

Tekmo so otvorile mlajše cicibanke. Za nekatere izmed deklet je bila to sploh prva tekma, vendar so jo vse vzele skrajno resno. Med 54 predstavnicami se je za ŠPO borilo kar 23 deklet. Najboljša je bila Jera Budkovič, ki je zasedla 16. mesto. Preplezala je 6 balvanov in dosegla 7 con. Ana Bevc je za las zgrešila dvajseterico in končala na 21. mestu. Sledili sta ji Iva Mikanovič Lavtar na 24. in Žana Hrovat na 25. mestu. Za naš klub so plezale še Sara Štravs (27.mesto), Ajda Grilc (31.mesto), Nika Cilenšek (32.mesto), Zarja Kampič (34.mesto), Zala Mordej (35.mesto), Lena Kolman (37.mesto), Inti Štremfelj in Zala Dolenc (38.mesto), Anika Šolar (41.mesto), Sophia Maria Whitfield (42.mesto), Klara Kuralt (43. mesto), Ema Soboljev (45.mesto), Neža Šolar, Ela Cestnik, Ema Plecity Papler, Sofija Štravs, Iza Lazar, Ema Rihtarič, Ivona Müller (46.mesto). Vse so osvojile vsaj 1 vrh, mnoge od njih pa so tekmovale prvič.

Dekleta so nasledili mlajši cicibani. V tej kategoriji smo imeli 7 predstavnikov. Kljub številčno manjši skupini tekmovalcev se je bil hud boj. Našemu najboljšemu, Jakobu Fondi, je zmanjkal zgolj 1 vrh, kar je zadostovalo za 6. mesto. Jaka Gartner je zasedel 27. mesto, Jaka Zaman 31., Izak Jekovec 32, Urban Otrin 33. in Albert Lavrič 37. Tudi fantje so dosegli vsaj 1 vrh, razen Jakoba pa so vsi tekmovali prvič.

Popoldne so steno spet prevzele dekleta. V kategoriji starejših cicibank smo imeli 10 predstavnic. Naja Pretnar se je z osvojenimi 8 vrhovi in 9 conami zaključila deseterico najboljših. Mina Tomažin je dosegla 3 vrhove manj in zasedla 25. mesto. Jera Arh je bila 42., Gaja Kovačič 43., Pika Manfreda 44., Nina Rodman 49., Isabela Skube 51., Vita Rozman 52., Lucija Sever 59., Mia Vertačnik 61. in Luna Kožel Černe 68. Tudi v tej kategoriji je polovica deklet tekmovala prvič.

Sobotni večer smo končali v družbi fantov. Naš predstavnik Matevž Višnar je dosegel 3 vrhove in 4 cone in se povzpel na 47. mesto.

Trenerji smo ponosni na vse tekmovalce, ki so se preizkusili na tekmi. Upamo, da jim je bilo všeč in bomo lahko navijali zanje tudi v prihodnosti. (Napisala: Mojca Eržen)

V nedeljo so s tekmovanjem prve začele mlajše deklice. Iztopalo je 5 tekmovalk, ki so osvojile prav vseh 9 vrhov. Med njimi je bila tudi naša predstavnica Mina Budkovič. Na koncu je, zaradi nekoliko višjega števila poskusov, za las zgrešila stopničke in pristala na odličnem 4. mestu. Poleg nje so nastopale tudi Lara Štemfelj (12.mesto), Hana Mencinger (32. mesto), Julija Rozman (42. mesto), Mina Resman (44.mesto), Zala Feltrin (50.mesto), Zala Soklič (54. mesto), Ajda Fir (62. mesto), Ula Štefan (65. mesto) in Eva Golc (66.mesto).

Sledili so manjši popravki na balvanih, nato pa so tekmo nadaljevali mlajši dečki. V razburljivi tekmi sta nas z 8 vrhovi navdušila Rene Kokalj s 4. mestom in Jakob Kovačič s 6. mestom. Odlično so plezali tudi Tibor Mohar (8. mesto), Gal Justin (20. mesto) in Jaka Vidic (27. mesto)

Tekmo so zopet nadaljevala dekleta; in sicer starejše deklice in kadetinje. Tekmovalke so plezale na popolnoma drugačnih balvanih kot kategorije pred njimi. Žal sta se 2 balvana izkazala za nekoliko pretežka, saj ju ni zlezla nobena izmed tekmovalk. Med vsemi se je najbolj izkazala Maksa Tišler Močnik, ki je kot edina osvojila 7 vrhov in 8 con, kar je zadostovalo za zmago. S tremi vrhovi se je odlično plezala tudi Eva Zupan (14. mesto), sledila je Nika Pretnar (17. mesto), Iza Jeran Pirih in Marija Ponikvar sta zasedili 20. mesto, Iva Ernžen (35. mesto), Manca Polanc (44. mesto) ter  Stella Ažman (49. mesto). Plezala je tudi Brina Čeh, ki pa se je že v začetku tekme poškodovala in je bila za to primorana predčasno prenehati s tekmovanjem. Istočasno so na enaki postavitvi tekmovale tudi kadetinje, kjer sta za dvojne stopničke poskrbeli Hana Humerca (2. mesto) in Ana Koselj (3.mesto). Odlično je tekmovala tudi Zala Rebršak, ki je osvojila 19. mesto

Za konec so nas s svojimi predstavami navduševali še starejši dečki in kadeti. Pri mlajših se je izmed domačinov najbolje odrezal Lev Oskar Mohar, ki je tekmo zaključil na 5. mestu. Sledila sta David Maler na 14. mestu in Patrik Bakonič na 16. mestu

Pri kadetih je prav tako je na 5. mestu tekmo zaključil Nejc Jeran Pirih, ki je uspel preplezati 7 balvanov. Enko število vhov je osvojil tudi Žiga Bertoncelj (8. mesto). Po 4 vrhove sta osvojila Nejc Skumavec (13. mesto) in Nejc Jalen (14. mesto).

Čestitke vsem tekmovalcem, ki ste kljub utrujenim mišicam in krvavimi blazinicami vztrajali do konca ter poskrbeli za odlične rezultate na domači tekmi in pokazali močan ekipni duh

Velika zahvala gre predvsem vsem staršem in prostovoljcem, ki so poskrbeli da je tekma potekala gladko in brez zamud. Navdušila je tudi postavljalska ekipa, ki je omogočila zanimivo in razburljivo tekmo ter odlično razvrstitev tekmovalcev. Hvala vsem, ki ste bili del tega čudovitega dogodka in upam, da se vidimo tudi prihodnje leto. (napisala: Vita Lukan)

Rezultati, fotografije sobota, fotografije nedelja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.