Pretekli vikend smo v Kopru otvorili težavnostno sezono državnega prvenstva v športnem plezanju.

V soboto je najprej potekalo tekmovanje starejših deklic/dečkov ter katedinj in kadetov. Odlično je odplezala Maksa Tišler Močnik, ki je zasedla 3. mesto, Eva Zupan je bila 20., Marija Ponikvar pa 25., Mohar Lev Oskar pa je bil 15. Pri kadetinjah je dober nastop uspel Tinki Rakar, ki je prav tako zasedla 3. mesto. Ana Koselj je bila 10. Pri kadetih je suvereno zmagal Gorazd Jurekovič, Nejc Jeran Pirih je bil 9.

V popoldanskih urah so potekale članske kvalifikacije. 5. mesto pri mladinkah je zasedla Hana Humerca, 8. pri mladincih pa Tanej Cerar Božič. Pri članih je svojo odlično pripravljenost že pokazal Luka Potočar, ki je slavil na prvi tekmi državnega prvenstva. Vita Lukan je bila 5., Domen Škofic 6. Za malenkost je finale zgrešil Gorazd, ki je zaključil na 9. mestu, dobro je svojo prvo člansko težavnost odplezala tudi Tinka (11. mesto). (napisal: Domen Švab)

V nedeljo je bilo tekmovanje mlajših kategorij. Tudi najmlajši so bili po dolgem času veseli težavnostne tekme. Pogoji za plezanje so bili zaradi dežja in mraza zahtevnejši za plezanje. Kljub temu je našim plezalcem šlo dobro.

Pri mlajših deklicah sta plezali Lara Štremfelj in Mina Budkovič. Lari je šlo bolje v prvi smeri, Mini pa v drugi. Uvrstili sta se na 12. in 13. mesto, za deseterico jima je zmanjkalo nekaj gibov.

Pri fantih je bil Rene Kokalj odličen 2. Prvo smer je preplezal, v drugi pa je padel tik pod vrhom. V prvi smeri sta bila uspešna tudi Jakob Kovačič (8. mesto) in Tibor Mohar (11. mesto). Gal Justin je bil 23., Izak Müller pa 31.

V še bolj zahtevnih razmerah so plezale cicibanke Nina Rodman, Gaja Kovačič, Mina Tomažin, Pika Manfreda in Jera Arh. V prvi smeri so vse prišle visoko, v drugi pa so imele več problemov. Nina je bila na koncu 19., Gaja 23., Mina 27., Pika 28. in Jera 29. To je bila za vse prva težavnostna tekma DP, čestitke!

Pri cicibanih letos nimamo tekmovalcev.

Naslednji teden tekmujemo na Zahodni ligi v Žirovnici. (napisal: Jure Primc)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.