V soboto, 20. 5., je v Žirovnici potekala tekma Zahodne lige. Tokrat so se tekmovalci pomerili v težavnosti.

Tekmo so otvorili cicibani. Med mlajšimi je plezal naš Jakob Fonda, ki je dosegel drugo mesto in si okoli vratu nadel srebrno medaljo

Nato so prostor zasedle dekleta. V kategoriji mlajših cicibank je plezalo 37 tekmovalk. Nika Cilenšek je zasedla 20. mesto, Zala Mordej 23., Sara Štravs 31. in Ana Bevc 33.

Med starejšimi cicibankami je ob bučnem navijanju svojih sotekmovalk Naja Pretnar zasedla 12. mesto. Nina Rodman je bila 16., Gaja Kovačič ji je sledila na 17. mestu. Mina Tomažin je bila 26., Pika Manfreda je dosegla 29.mesto, Jera Arh je bila 30., Ronja Zalokar pa 44. Dobro so se odrezale tudi dekleta, ki so v Žirovnici tekmovale na svoji prvi tekmi v težavnosti. Vita Rozman je bila 41., Klara Maša Gračner 45., Mia Vertačnik 46., Iza Terseglav pa je bila 52.

Popoldne so se v smereh zvrstili fantje. V kategoriji mlajših dečkov je o prvih štirih mestih ponovno odločal čas. Rene Kokalj je z dvema osvojenima vrhovoma dosegel 4. mesto. V najboljši osmerici sta se mu pridružila še Jakob Kovačič na 6. mestu in Tibor Mohar na 8. Gal Justin si je priplezal 22.mesto, Jaka Vidic pa 23. Jaka je prav tako prvič tekmoval v težavnosti.

Med starejšimi dečki smo imeli 2 predstavnika. Zelo uspešen je bil Lev Oskar Mohar, ki je dosegel 3. mesto in s tem bronasto medaljo. David Maler pa je bil 15.

Pri kadetih se je Žiga Bertoncelj povzpel na najvišjo stopničko in se okitil z zlatom.

Proti večeru so bile spet na vrsti dekleta. V kategoriji mlajših deklic je bila naša najboljša Lara Štremfelj, ki si je priplezala 6. mesto. Julija Rozman je dosegla 26. mesto, Hana Mencinger pa 27. Zala Soklič je dosegla 39., Katja Korošec pa 42. Zala je prvič tekmovala v težavnosti, Katja pa je plezala na svoji krstni tekmi. 

Med starejšimi deklicami sta deseterico zaključili Iza Jeran Pirih na 9. in Marija Ponikvar na 10. mestu. Le nekaj mest sta zaostali Eva Zupan na 13., Nika Pretnar pa na 14.mestu.

Tekmovalcem iskreno čestitamo za vse uspehe. (napisala: Mojca Eržen)

Rezultat, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.