V soboto, 3. 6., so naši plezalci iz mlajših in srednjih kategorij tekmovali na zadnji tekmi državnega prvenstva, pred poletnim premorom. Tekma je potekala v Šmartnem pri Litiji.

Začele so jo srednje kategorije. Po vedno napetem ogrevanju v izolacijski coni in kratkem ogledu, se je pri kadetih prvi v steno podal Nejc Jeran Pirih. V vsem zelo priljubljeni strehi stene v Šmartnem je storil napako, a se kljub temu uvrstil v finale, kjer je končal sedmi. Za njim je, kot vedno, blestel Gorazd Jurekovič, ki je po kvalifikacijah vodil, a je v finalu žal za en gib zgrešil zlato medaljo. Pri kadetinjah sta plezali Ana Koselj, ki je le za plus zgrešila finale in končala 9., in Tinka Rakar, ki je prav tako kot Gorazd, po finalu vodila, na koncu pa končala na drugem mestu.
Pri starejših dečkih je Lev Oskar Mohar priplezal do 17. mesta. Pri deklicah nas je zastopalo pet tekmovalk. V finale se je uvrstila Maksa Tišler Močnik, ki je končala tik pod stopničkami, na četrtem mestu. Dobro so plezale tudi: Eva Zupan (21. mesto), Marija Ponikvar (23. mesto), Nika Pretnar (29. mesto) in Iza Jeran Pirih (32. mesto).

Tekmo so nadaljevali najmlajši. Po prvi smeri je bila najboljša Naja Pretnar, padla je le gib pod vrhom (21. mesto). Zaradi nekaj nezbranosti, pa sta jo v drugi smeri prehiteli Pika Manfreda (16. mesto) in, letošnja debitantka na DP, Jera Arh (20. mesto). Nekaj mest za njimi sta končali prav tako debitantki Nina Rodman (23. mesto) in Mina Tomažin (28. mesto).

Tekmo so pozno zvečer zaključili mlajši dečki in deklice. Pri dečkih si je Rene Kokalj po hudi borbi čez streho v obeh smereh, zaslužil odlično 3. mesto. Izkazal se je tudi Tibor Mohar z 9. mestom. Jakob Kovačič je zaključil na 20. mestu, Izak Müller in Gal Justin pa sta bila 25. in 26.

Pri mlajših deklicah smo imeli dve predstavnici. Lara Štremfelj je zelo dobro odplezala drugo smer in bila 18., Mina Budkovič pa se je bolje odrezala v prvi in bila 19.

Vsem tekmovalcem je največ težav povzročala streha. Očitno smo člani ŠPO Radovljice, ki smo še trenirali na stari steni v OŠ Radovljica, kjer je bilo stropa na pretek, že precej stari 😐.

Vsem plezalcem in plezalkam čestitamo za dobre borbe! (napisal: Nejc Primc)

Rezultati in fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.