V soboto so v sklopu državnega prvenstva v težavnosti, potekali plezalni dnevi Kranja. Tokrat je bila to zadnja tekma v težavnosti za sezono 2023. V popoldanskih urah so s plezanjem pričele srednje kategorije.

Od naših tekmovalcev se je v steno prvi podal starejši deček Oskar Lev Tibor. Kmalu po začetku je naredil napako ter zasedel 24. mesto. V skupnem seštevku je prav tako osvojil 24. mesto.

V kategoriji starejših deklic smo imeli kar 5 predstavnic. Z najvišjo višino kvalifikacijah si je finale priborila le Maksa Tišler Močnik. Odlično plezanje je prikazala tudi v finalu, ter prvič v tej sezoni zmagala. V skupnem seštevku je osvojila 3. mesto. Ostale naše predstavnice se niso uvrstile v finale. Eva Zupan, Marija Ponikvar ter Iza Jeran Pirih so zasedle 24. mesto, Nika Pretnar pa 27. mesto. V skupnem seštevku je Eva zasedla 27. mesto, Izza 30. mesto, Marija 32. mesto in Nika 34. mesto.

S plezanjem so nadaljevali kadeti in kadetinje. Vsi naši predstavniki so se uvrstili v finale. Gorazd Jurekovič je med kadeti še enkrat dokazal, da je brez konkurence ter suvereno zmagal. Prav tako je zmagal tudi v skupnem seštevku. Naš drugi predstavnik Nejc Jeran Pirih je v finalu pridobil eno mesto ter na koncu zasedel 7. mesto. V Skupnem seštevku je zasedel 8. mesto.

Med kadetinjami je na stopničkah ponovno stala Tinka Rakar, ki osvojila je 3. mesto. Tudi v skupnem seštevku je osvojila 3. mesto. Ana Koselj je v zadnjih tekmah pokazala napredek ter tekmovanje zaključila na 6. mestu. V skupnem seštevku je sezono zaključila na 7. mestu (napisal: Luka Štefan).

Popoldne so s kvalifikacijami začeli članice in člani, ter mladinke in mladinci. Za naš odsek je nastopilo 7 plezalk in plezalcev. Vita Lukan je tekmo izpustila zaradi priprav na kvalifikacije za olimpijske igre. V kvalifikacijah je najbolje je plezal Luka Potočar, ki je skupaj z Martinom Bergantom, edini dosegel vrh. Postavitev smeri ni bila najbolj posrečena saj je bilo kar 5 četrtih mest. Ravno s 4. mestom sta se v finale uvrstila tudi Matic Kotar in Gorazd Jurekovič. Tanej Cerar Božič je končal na višini 22 in zasedel 17. mesto. V finalu sta najbolje plezala Martin Bergant (PK Škofja Loka) in Anže Peharc (AO Kranj), ki sta dosegla enako višino (43+). Luka je za čisto malo zaostal (43) in zasedel 3. mesto. Gorazd in Matic sta bila 8. in 9.

Pri članicah je od naših najbolje plezala Tinka Rakar, ki se je z 8. mestom tudi uvrstila v finale. Ana Koselj je bila 11., Hana Humerca pa 15. V finalu je Tinka pridobila eno mesto in tako končala na 7. mestu. Zmagala je Lučka Rakovec (PK FA).

Pri mladincih je Tanej Cerar Božič dosegel 6., Hana Humerca pa pri mladinkah 5. mesto.

Skupno si je pri članih Luka Potočar v težavnosti zagotovil 1. mesto, Matic Kotar je bil 5., Gorazd Jurekovič 9., Tanej Cerar Božič 19. in Domen Škofic 21. Pri članicah je bila Vita Lukan 5., Tinka Rakar 10., Hana Humerca 19. in Ana Koselj 20.

V nedeljo se je tekmovanje nadaljevalo s plezanjem mlajših dečkov in deklic. Imeli smo 7 predstavnikov: Rene Kokalj, Jakob Kovačič, Gal Justin, Izak Müller in Tibor Mohar pri dečkih, pri deklicah pa Lara Štremfelj in Mina Budkovič. Fantje so najprej plezali rdečo smer, punce pa rumeno. Odlično je plezal Rene, ki je suvereno preplezal rdečo smer, v rumeni pa je bil prav tako najboljši, saj je padel šele v zadnji plati. Tako je zmagal tekmo v Kranju in bil v skupnem seštevku težavnosti odličen 2. Čestitke!

Jakob in Tibor sta v obeh smereh prišla visoko in padla nekaj gibov pod vrhom. Tibor je bil 8., Jakob pa 10. Izak in Gal sta plezala dobro, oba pa bi lahko naredila nekaj gibov več. Bila sta 24. in 25. Lara in Mina sta v rumeni smeri žal padli malo prezgodaj, rdečo pa sta odplezali dobro. Lara je bila 19., Mina pa 25.

Pri cicibanih na žalost nimamo predstavnika, imamo pa 4 cicibanke. Pika Manfreda, Nina Rodman, Jera Arh in Mina Tomažin so plezale zelo podobno in vse prišle skoraj do iste višine. Padle so v prehodu iz previsa v plato. Največ gibov je naredila Pika, ki je bila 18., Nina je bila 23., Jera 27. in Mina 29.

Državno prvenstvo v težavnosti je zaključeno, sledi samo še balvanska tekma v Novem mestu (napisal: Jure Primc).

Rezultati, fotografije, skupni rezultati v težavnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.