V francoskem Lavalu je ta vikend potekala tekma v kombinaciji, ki je bila tudi priložnost za pridobitev vstopnice za olimpijske igre. Od Slovenskih predstavnikov so nastopili: Vita Lukan, Mia Krampl, Sara čopar, Luka Potočar, Martin Bergant in Anže Peharc. Slovenska reprezentanca ima na voljo dve kvoti pri dekletih in dve pri fantih. Janja Garnbret vstopnico za Pariz že ima. Kombinacija je bila sestavljena iz balvanov in težavnosti.

Laval (FRA), 26 October 2023: competes in the women’s Boulder Qualification (B&L) during the IFSC European Qualifier in Laval (FRA). © Jan Virt/IFSC. This photo is for editorial use only. For any additional use please contact .

Vita in Luka sta v kvalifikacijah plezala solidno in oba končala na 6. mestu. Polfinale se je začel z balvani. Luka je končal na 8. mestu, Vita na 13. V težavnosti je Luka plezal dokaj nesproščeno. Prezgodaj ni našel prave rešitve za nadaljevanje in tekmovanje končal na 16. mestu. Vita se je v steno podala veliko bolj fokusirano in odločno. Izgledalo je, da ji bo uspel odličen nastop, potem pa se je zgodila napaka. Vita je končala na 12. mestu. Najbolje od naših je plezala Mia Krampl, ki je bila 10., pri moških pa Anže Peharc, ki je bil 13.

Zadnji dve možnosti za uvrstitev na olimpijske igre bosta v Šanghaju od 16. do 19. maja, ter v Budimpešti od 20. do 23. junija.

Držimo pesti!

Rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.