V francoskem Lavalu je ta vikend potekala tekma v kombinaciji, ki je bila tudi prilo┼żnost za pridobitev vstopnice za olimpijske igre. Od Slovenskih predstavnikov so nastopili: Vita Lukan, Mia Krampl, Sara ─Źopar, Luka Poto─Źar, Martin Bergant in An┼że Peharc. Slovenska reprezentanca ima na voljo dve kvoti pri dekletih in dve pri fantih. Janja Garnbret vstopnico za Pariz ┼że ima. Kombinacija je bila sestavljena iz balvanov in te┼żavnosti.

Laval (FRA), 26 October 2023: competes in the womenÔÇÖs Boulder Qualification (B&L) during the IFSC European Qualifier in Laval (FRA). ┬ę Jan Virt/IFSC. This photo is for editorial use only. For any additional use please contact .

Vita in Luka sta v kvalifikacijah plezala solidno in oba kon─Źala na 6. mestu. Polfinale se je za─Źel z balvani. Luka je kon─Źal na 8. mestu, Vita na 13. V te┼żavnosti je Luka plezal dokaj nespro┼í─Źeno. Prezgodaj ni na┼íel prave re┼íitve za nadaljevanje in tekmovanje kon─Źal na 16. mestu. Vita se je v steno podala veliko bolj fokusirano in odlo─Źno. Izgledalo je, da ji bo uspel odli─Źen nastop, potem pa se je zgodila napaka. Vita je kon─Źala na 12. mestu. Najbolje od na┼íih je plezala Mia Krampl, ki je bila 10., pri mo┼íkih pa An┼że Peharc, ki je bil 13.

Zadnji dve mo┼żnosti za uvrstitev na olimpijske igre bosta v ┼áanghaju od 16. do 19. maja, ter v Budimpe┼íti od 20. do 23. junija.

Dr┼żimo pesti!

Rezultati.

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.