V soboto ja bila na sporedu predzadnja tekma v težavnosti, ki je po dolgih letih, potekala v Škofji Loki.

S tekmovanjem so pričele srednje kategorije: starejše deklice in dečki ter kadetinje in kadeti.

Od naših predstavnikov je kot prva plezala MaksaTišler Močnik, ki je kvalifikacijsko smer preplezala do vrha. Kasneje se je izkazalo, da je bila smer malo prelahka, kajti videli smo kar sedem vrhov. Finalna smer je bila težja, tako da so se tekmovalke razvrstile. Maksa je na koncu zadela 4. mesto. Ostale naše tekmovalke se niso uvrstile v finale. Marija Ponikvar in Nika Pretnar sta zasedli 23. mesto, Eva Zupan 26. mesto in Iza Jeran Pirih 27. mesto.

V kategorij starejših dečkov smo imeli samo enega predstavnika, Leva Oskarja Tiborja, ki je zasedel 20. mesto.

Pri kadetinjah sta se obe predstavnici uvrstili v finale. Tinka Rakar je tako kot pred 14. dnevi, tudi tokrat ni dobro odplezala kvalifikacij. V finalni smeri je pokazala boljše plezanje, ter tekmovanje končala na odličnem 3. mestu. Z odličnim plezanje v kvalifikacijah si je finale prilezala tudi Ana Koselj. Tekmovanje je zaključila na 6. mestu.
Prav tako sta se oba kadeta uvrstila v finale. Gorazd Jurekovič je kot edin preplezal kvalifikacijsko in finalno smer, ter zasedel 1. mesto. V finale se je uvrstil tudi Nejc Jeran Pirih, ki je na koncu zasedel 8. mesto. (napisal: Luka Štefan)

Kmalu po koncu srednjih kategorij so s tekmovanjem nadaljevali člani in članice. Svojo krstno tekmo je pri članicah izkusila Ana Koselj, ki je na koncu zasedla odlično 13. mesto. Gib pod njo je svoj nastop končala Hana Humerca (16. mesto članice / 5. mesto mladinke). Blizu finala je bila ponovno Tinka Rakar, ki je tekmo zaključila na 11. mestu. V finale pa se je kljub večji napaki uspelo uvrstiti Viti Lukan. Enako kot na prejšnji tekmi državnega prvenstva, so se je pri članih v finale uvrstili Luka Potočar, Matic Kotar in Gorazd Jurekovič. Poleg omenjenih je klub zastopal tudi Tanej Cerar Božič, ki je zasedel 18. mesto, oziroma 8. mesto pri mladincih.

Tako kot vsako leto, so tudi letos v dvorani Poden, z reflektorji in DJ Polakom, ustvarili čudovito vzdušje za večerni finale. Zaradi bolj “platastega” spodnjega dela stene, sta obe finalni smeri od tekmovalcev zahtevali zbranost in mirnost od samega štarta naprej. Na žalost se je Gorazd odločil za napačno beto v samem štartu in zato že hitro zaključil s finalnim nastopom. Naša bolj izkušena tekmovalca nista ponovila iste napake in odlično nadaljevala v smeri. Luka je samo še potrdil prvo mesto iz kvalifikacij in za skoraj 10 gibov premagal drugo uvrščenega domačina Martina Berganta (PK Škofja Loka). Tudi Matic je pokazal, da je tudi v težavnosti vedno bolj konstanten in je na koncu zasedel 4. mesto.

Pri dekletih smo spremljali atraktivno smer, predvsem v stropu, kjer je bilo potrebno del smeri “poročkati”, kar se je na koncu izkazalo kot ključni del smeri. V finalnem nastopu je Vita nekoliko popravila vtis iz kvalifikacij in osvojila 2. mesto. Zmagala je Lučka Rakovec (FA Kranj), ki je v finalu osvojila enako višino kot Vita, a je zaradi boljšega izkupička iz kvalifikacij končala pred našo tekmovalko. Na žalost tudi tokrat na sceni ni bilo najboljše slovenske plezalke Janje Garnbret, ki je na zasluženem oddihu pred pripravami na olimpijsko sezono. (napisala: Vita Lukan)

V nedeljo se je tekmovanje nadaljeval s plezanjem mlajših kategorij.

Prve so se na steno podali mlajše deklice in mlajši dečki. Fantje so si priplezali sledeče rezultate: Justin Gal 24., Izak Müller 23., Jakob Kovačič 10., Tibor Mohar 7. in Rene Kokalj 6. mesto. Pri dekletih pa sta si Mina Budkovič in Lara Štremfelj priborili 21. in 10. mesto.

Sledile so jim naše najmlajše tekmovalke: Pika Manfreda, Mina Tomažin, Jera Arh, Naja Pretnar in Nina Rodman, ki so tekmo končale na 27., 26., 25., 21. in 18. mestu.

Tekma je potekala brez večjih zapletov. Nova lokacija ogrevalne stene je bila, še posebej zaradi slabega vremena, neugodna oziroma moteča, še posebej glede na to da ti dve kategoriji nimata izolacijske cone. (napisala: Hana Humerca)

Čestitke vsem tekmovalcem!

Pred zadnjo tekmo sezone naš klub močno vodi v skupnem seštevku klubov!

Fotografije, rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.