Na lepo sončno soboto, 30. 9. 2023, je v Plezalnem centru Ljubljana potekala tekma za državno prvenstvo v težavnosti.

V dopoldanskih urah so plezale kategorije starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje, kjer smo imeli kar 10 predstavnikov.
Tekmo je otvorila Maksa Tišler Močnik pri starejših deklicah, ki si je po kvalifikacijah delila prvo mesto. V finalni smer se ni najbolje znašla, tako da je zasedla 4. mesto. Dobro je plezala Iza Jeran Pirih ki je zasedla 16. mesto. Ostale naše tekmovalke so malo razočarale: Marija Ponikvar in Eva Zupan sta zasedli 27. mesto, Nika Pretnar 29. mesto. V kategoriji starejših dečkih smo imeli enega predstavnika Oskar Lev Mohar, ki je zasedel 22. mesto.

Pri kadetinjah se kvalifikacije niso najbolje posrečile Tinki Rakar, vendar je v finalu svoj rezultat popravila ter zasedla odlično 3. mesto. V tej kategoriji je plezala tudi Ana Koselj, ki pa je žal za dva oprimka zgrešila finale in končala tekmo na 9. mestu.
Med kadeti je Gorazd Jurekovič pokazal odlično pripravljenost ter brez težav zasedel 1. mesto. Vodil je že po kvalifikacijah. Nejc Jeran Pirih je klub 8. mestu ostal brez finala, ker si je osmo mesto delilo več tekmovalce. (napisal: Luka Štefan)

V popoldanskih urah so s tekmovanjem nadaljevali člani in članice. Pri mladinkah je Hana Humerca zasedla 6. mesto (16. mesto pri članicah), enako uvrstitev pa je pri mladincih ponovil tudi Tanej Cerar Božič (16. mesto pri članih). V večernem finalu, ki so ga zaznamovale težke smeri in izvirni komentarji Klemna Kejžarja, se je zopet najbolje znašel Luka Potočar, ki je potrdil vlogo najboljšega slovenskega “leadaša” in suvereno zmagal. Smer je bila pisana na kožo tudi Maticu Kotarju, ki je vse prijetno presenetil in osvojil 2. mesto, kar so njegove prve stopničke med člani v težavnosti. Družbo na stopničkah jima je delal perspektivni mladinec Timotej Romšak. Gorazd Jurekovič, ki je izvrstno plezal v kvalifikacijah, je v finalu nekoliko pokvaril svojo uvrstitev, a tekmo še vseeno končal na izvrstnem 6. mestu.

Pri članicah je Vita Lukan odplezala preveč zadržano in tekmo zaključila na 3. mestu. Tekmo je nekoliko nepričakovano dobila mladinka Rosa Rekar, 2. mesto pa je pripadlo Mii Krampl. Tinki Rakar se je finale izmuznil le za + in tako je končala tekmovanje na 9. mestu.

Razen zamud zaradi klasične ljubljanske megle je tekma potekala brez zapletov. Vzdušje je bilo primerno tekmi državnega prvenstva, za dramo pa so poskrbeli kar začinjene smeri, ki tekmovalcem niso “pustile dihati” od samega štarta dalje. Predzadnja tekma državnega prvenstva sledi že čez dober teden, zato imajo vsi tekmovalci se nekaj dni časa, da popravijo malenkosti in se optimalno pripravijo na zaključek sezone. (napisala: Vita Lukan)

V nedeljo so s plezanjem nadaljevali naši mlajši tekmovalci.

V kategoriji mlajše deklice smo imeli dve predstavnici, in sicer Mino Budkovič in Laro Štremfelj, ki sta dosegli 16. in 10. mesto.

Nekoliko večjo zasedbo smo imeli pri mlajših dečkih, kjer sta Izak Müller in Gal Justin končala na 27. in 25. mestu, Jakob Kovačič pa na 11.Tibor Mohar si je z enim vrhom priboril 4. mesto, Rene Kokalj pa je z dvema vrhovoma pobrisal s konkurenco in osvojil odlično 1. mesto.

V najmlajši kategoriji pa so nas zastopala le dekleta, in sicer: Jera Arh, Pika Manfreda, Mina Tomažin in Nina Rodman, ki so v tem vrstnem redu dosegle sledeče rezultate: 29., 25., 17. in 15. mesto.

Tekma se je zaradi jutranje megle začela nekoliko kasneje, vendar to naših tekmovalcev ni zmotilo in so kljub temu na tekmo prišli nasmejanih obrazov ter se potrudili po svojih najboljših močeh. (napisala: Hana Humerca)

Rezultati in fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.