Foto: www.drustvo-korenjak.si

V soboto so najprej potekale kvalifikacije za članice in člane ter mladinke in mladince. Tokrat je manjkala večina najboljših tekmovalcev, ki so se v Budimpešti borili za uvrstitev na olimpijske igre. V finale sta se uvrstila oba naša predstavnika: Matic Kotar in Gorazd Jurekovič. Pri članicah pa se Tinki Rakar in Maksi Tišler Močnik ni uspelo uvrstiti in sta bili 12. in 13. Pri mladincih je Gorazd s štirimi vrhovi zmagal, pri mladinkah pa nismo imeli predstavnice.

Med mlajšimi deklicami smo na tekmi imeli 3 predstavnice. Najboljše se je odrezala Lara Štremfelj, z osmimi vrhovi ter devetimi bonusi si je priplezala 9. mesto. Z dvema vrhovoma in conama manj je bila Mina Budkovič na 21., Zala Feltrin pa je dosegla 3 vrhove in 4 bonuse ter bila 38.

Med mlajšimi dečki je odlično, a z nekaj težavami v slabu, ki ga v Logu ne manjka, plezal Tibor Mohar. Preplezal je sedem balvanov kar je bilo dovolj za 9. mesto. Gal Justin je preplezal dva balvana in končal na 33. mestu. (napisal: Nejc Primc)

Zvečer je sledilo še finale članic in članov. Pri članih je bilo za zmago potrebno preplezati 2 vrhova, med prvimi tremi so zato odločali poskusi. Najmanj jih je potreboval Lovro Črep (Šaleški AO), srebrn je bil Jaka Jaki (DRPK) in bronasti pa naš Matic. Gorazd je končal tik pod stopničkami na 4. mestu. Matic je osvojil tudi skupno 3. mesto v sezoni. Pri članicah je bila najboljša Katja Debevec (PK Scena), 2. Jennifer Eucharia Buckley (PK Scena) in 3. Julija Kruder (ŠPO Celje).

V nedeljo zgodaj zjutraj so s tekmovanjem začele naše cicibanke: Mina Tomažin, Jera Arh in Nina Rodman. Vse so lahko zadovoljne s plezanjem, saj je vsaka naredila nekaj dobrih poizkusov. Preplezale so 5 oz. 6 balvanov. Mina je bila 9., Jera 11. in Nina 15.

Sledila je tekma starejših deklic, kjer so plezale Nika Pretnar, Eva Zupan, Iris Markizeti, Iza Jeran-Pirih in Marija Ponikvar. Balvani so bili v te kategoriji zelo težki. Nika je bila 19., Iris 25., Marija 26., Iza 28. in Eva 31. Nadaljevali so starejši dečki, kjer je najbolje plezal David Maler. Bil je 11. s 4 vrhovi. Rene Kokalj je bil 15., Lev Oskar Mohar pa 26.

Pri kadetinjah sta se v večerni finale uvrstili Tinka Rakar s 7 vrhovi in Maksa Tišler Močnik s 5 vrhovi. Zelo blizu finala, na 9. mestu, je končala Ana Koselj. Tinka je v finalu zmagala, Maksa pa je bila 6. (napisal: Jure Primc)

Rezultati, foto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.