Drugi del kvalifikacij za olimpijske igre je potekal v Budimpešti. Tako v prejšnjih kvalifikacijah se je plezalo v kombinaciji: balvani in težavnost. Slovenska reprezentanca je imela 8 predstavnikov, med njimi sta bila tudi Vita Lukan in Luka Potočar.

Po kvalifikacijah je bila Vita 17., Luka pa 15. To je bila tudi najboljša slovenska moška uvrstitev in Luka je bil tudi edni, ki se je uvrstil v polfinale. Pri ženskah je bila Mia Krampl 5. V polfinale se je uvrstila še Lucija Tarkuš.

Skozi kvalifikacije in potem tudi skozi polfinale, Vita enostavno ni našla svojega ritma in ni pokazala česa je zmožna. Končala je na 18. mestu, mesto za njo pa Lucija. Za Vito je bilo to dokončno konec upanja za Pariz. Verjamemo pa, da jo bomo videli na naslednjih olimpijskih igrah! V finale se ni uvrstil niti Luka in je končal na 12. mestu. Na srečo je bilo to dovolj in je dobil vozovnico za Pariz! Vse čestitke tudi njegovemu trenerju Domnu Švabu, brez katerega sigurno ne bi dosegel vsega, kar je!

To je zares zgodovinski dosežek! In ne samo za Luka, temveč za slovensko plezanje, Slovenijo in pa seveda tudi za nas!

Klemen Humerca, načelnik

V finalu je najbolje plezal Sam Avezou (FRA), 2. je bil Dohyun Lee (KOR) in 3. Adam Ondra (CZE). Pri ženskah je bila najboljša Brooke Raboutou (USA), 2. Miho Nonaka (JPN) in 3. Erin Mcneice (GBR).

Luka Potočar se je uvrstil na olimpijske igre v Parizu 2024.

Rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.