Drugi vikend v juniju (8. in 9.) se je v plezalnem centru Plus Climbing v Kopru odvijalo tekmovanje državnega prvenstva. Tekmovanje so v soboto ob 10. uri otvorili starejši dečki ter deklice in pa kadeti ter kadetinje.

V kategoriji starejših dečkov in deklic nas je tokrat zastopalo 5 deklet in 2 fanta, in sicer Iris Markizeti in Rene Kokalj, ki sta oba zasedla 15. mesto. Marija Ponikvar, Eva Zupan, Nika Pretnar, Iza Jeran Pirih in Lev Mohar Oskar, ki so v tem vrstnem redu zasedli sledeče rezultate: 20., 23., 25., 27. in 28. mesto.

Med kadeti žal nismo imeli predstavnika, so nas pa zato odlično zastopale kadetinje. Maksa Tišler Močnik je stopila na 2. stopničko zmagovalnega odra, Tinka Rakar, ki je prejela diplomo za 5. mesto in pa Ana Koselj, ki je bil kljub visokim željam na koncu zadovoljna z delitvijo 10. mesta.

Sledile so kvalifikacije za članice in člane. Prva od naših je plezala Vita Lukan, ki je prišla vse do zadnjega oprimka, ki pa ji ga na žalost ni uspelo zadržati, je pa zaključila na 1. mestu. Naslednji je za ŠPO Radovljica plezal Luka Potočar. Luka je brez večjih težav dosegel vrh, prevzel vodstvo in tam tudi zaključil kvalifikacije. Takoj za njim je nastopil Gorazd Jurekovič, ki je zaključil na višini 35+, torej že na zadnjem delu stene. Na koncu je bil odličen 8. Pri ženskah je naslednja plezala Maksa Tišler Močnik, ki je solidnim plezanjem končala na višini 31+ in končala na 16. mestu. Kot zadnja je od naših plezala še Tinka Rakar, ki je končala na višini 34 in na 14. mestu. Tako sta se v finale uvrstila samo Vita in Luka. Finale je bil zaradi vročine prestavljen na kasnejšo uro. V najprej je nastopila Vita, ki je z nepričakovanim zdrsom roke končala na 6. mestu (višina 29+). Takoj za njo je plezal še Luka, ki je plezal odlično in končal tik pod zadnjim oprimkom. To je bilo dovolj za 1. mesto. (napisal: Klemen Humerca)

Nedelja pa je bil dan za naše najmlajše plezalce. S tekmovanjem so ob 10.00 uri pričeli mlajši dečki in mlajše deklice, kjer je Tibor Mohar spet dokazal, da je dobro pripravljen in domov odšel s srebrno medaljo za 2. mesto. Gal Justin in Izak Műller pa sta si z nekoliko bolj sproščenim pristopom priborila 19. ter 22. mesto.

Dekleta so si po neučakanih urah čakanja na vrsto v konkurenci s 44 tekmovalkami kljub temu na obraz pričarala nasmehe. Lara Štremfelj je bila zadovoljna s svojim plezanjem in prisvojenim 8. mestom, Zala Feltrin in Mina Budkovič pa sta si priplezali 28., ter 32. mesto.

Ob 13.30 uri se je pričelo tekmovanje še zadnje kategorije in sicer cicibani in cicibanke. Jakob Fonda si je v malce ponesrečeni smeri, s precej dolgimi gibi, priplezal 10. mesto in odšel domov razočaran. Mina Tomažin, Nina Rodman in Jera Arh pa so v postavljenih smere zelo uživale in zasedle 7., 17. in 21. mesto. (napisala Eva Puhar)

Foto, rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.