1. in 2. junija je na Bolder Sceni v Ljubljani potekalo tekmovanje državnega prvenstva. Medtem ko so imeli plezalci mlajših kategorij na voljo 5 poskusov v vsakem od desetih balvanov, so bili člani in članice v svojih petih balvanih časovno omejeni.

Ob 9:00 so tekmo otvorili cicibani in cicibanke. V tej kategoriji so nas tokrat zastopala le dekleta, in sicer Nina Rodman, ki je za malo zgrešila diplomo in zasedla 7. mesto ter Gaja Kovačič, Mina Tomažin in Pika Manfreda, ki so v tem vrstnem redu zasedle sledeče rezultate: 11., 15. in 19. mesto.

Ob 11:30 so se v nekoliko spremenjenih balvanih pomerili mlajši dečki in mlajše deklice. Pri fantih je šel Tibor Mohar po Nininih stopinjah in z nekaj preveč poskusi dosegel 7. mesto. Gal Justin si je priplezal 28. mesto Izak Müller pa 31. Pri dekletih je bila Lara Štremfelj prav tako 31. (napisala: Hana Humerca)

Po koncu tekmovanja za mlajše dečke in deklice so bili na vrsti člani in članice. Luka Potočar in Matic Kotar sta osvojila vse vrhove in se suvereno uvrstila v finale, medtem ko je Gorazd Jurekovič na enem izmed balvanov padel pri stabiliziranju zadnjega oprimka in tako tekmo končal s štirimi vrhovi na 7. mestu. Pri puncah je od naših članic v finale napredovala le Vita Lukan, ki je osvojila 4 od 5 vrhov, preostalim pa je do finala zmanjkalo še nekaj izkušenj in treninga. Maksa Tišler Močnik je z dvema vrhovoma končala na 12. mestu, Tinka Rakar, ki se ji je nastop ponesrečil, je tekmo zaključila na 22. mestu, Ana Koselj pa je osvojila 22. mesto. Večerni finale je postregel s super vzdušjem, ki si ga najboljši tekmovalci tudi zaslužijo. Nedvomno je k temu pripomogel tudi nastop Janje Garnbret, ki je ponovno suvereno zmagala.

Vita se v balvanih, ki so bili za razliko od kvalifikacij bolj koordinativno naravnani, ni najbolje znašla in je tudi vzpon v zadnjem, nekoliko bolj fizičnem balvanu, ni spravil višje od 5. mesta. Pri fantih je Matic ponovno opravil vrhunsko delo in dokazal, da postaja na tekmah vedno zanesljivejši. Preplezal je 3 balvane in se na koncu veselil 2. mesta. Luka v finalu na žalost ni ponovil odlične predstave, ki jo je pokazal v kvalifikacijah in zasedel 6. mesto. Po 20 letih tekmovanja pa je svoje nastope na državnih tekmovanjih z zmago sklenil Gregor Vezonik, kar je bila pika na i celotnemu dnevu. 

V nedeljo so s tekmovanjem kvalifikacij pričele srednje kategorije: starejše deklice in dečki ter kadetinje in kadeti. V kategoriji starejših deklic smo imeli pet predstavnic. Dekleta so se borila do zadnjega atoma moči. Iza Jeran Pirih, Nika Pretnar in Iris Markizeti so si delila 22. mesto. Marija Ponikvar in Eva Zupan pa 33. mesto.

Pri starejših dečkih je bilo potrebno preplezati vseh osem balvanov za finale. Jakob Kovačič je preplezal vse balvane. Vendar naredil en poizkus preveč ter za eno mesto zgrešil finale. Zasedel je 9. mesto. David Maler je zasedel 15. mesto, Oskar Lev Mohar 26. mesto ter Rene Kokalj 28. mesto.

S tekmovanjem so nadaljevale kadetinje. Vse tri predstavnice so se uvrstile v finale. Maksa, Tinka ter Ana. Postavitev finalnih balvanov, je bila na visokem nivoju in gledalci smo lahko uživali v super šovu. Prva je s svojim nastopom začela Ana, ki je osvojila 2 coni in na žalost ni napredovala po rezultatski lestvici ter tako tekmo zaključila na 8. mestu. Tudi Tinka in Maksa bi lahko v finalu pokazali nekoliko več, ampak na koncu sta obe osvojili po en vrh, kar je zadostovalo za 2. oziroma 4. mesto. Da pa balvani niso bili pretežki, pa je dokazala Lana Gorič, ki je suvereno zmagala z vsemi osvojenimi vrhovi. Kljub ne najboljšem plezanju, je bil rezultatski izkupiček na koncu dneva dokaj soliden. (napisala: Vita Lukan in Luka Štefan)

Rezultati, foto 1. dan, foto 2. dan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.