25. maja se je v Plezalnem centru Ljubljana (PCL) odvijala še zadnja tekma Zahodne lige v letošnji sezoni. Plezalo se je na zunanji steni, tekmovalci so se pomerili v težavnosti, vsak je imel dve smeri.

Ob 8:30 zjutraj je začela najmlajša kategorija, mlajši cicibani, kjer sta naš klub zastopala dva predstavnika. Oba sta plezala odlično. Ožbej Zupan je dosegel 6. mesto, Jakobu Fondi pa kljub temu, da je preplezal obe smeri, čas ni bil naklonjen, zato mu je pripadlo 2. mesto. Namreč, če več plezalcev doseže vrh, se naredi razporeditev na podlagi časa: najhitrejši plezalec je prvi, drugi plezalec je drugi najhitrejši in tako naprej.

Ob 10:30 so s tekmovanjem pričele mlajše in starejše cicibanke. Med mlajšimi se je 6. mesta veselila Zala Mordej. Kot da bi se med sabo dogovorile, so 14., 15. in 16. mesto dosegle Anika Šolar, Iva Lavtar Mikanovič in Neža Šolar.

Pri starejših cicibankah smo imeli 7 predstavnic. V prvo deseterico sta se prebili Mina Tomažin s 5. mestom in Pika Manfreda z 10. mestom. Sledile so jima Nina Rodman s 13. mestom, Jera Arh s 16. mestom in Gaja Kovačič s 17. mestom. S hudo konkurenco sta se borili tudi Nika Cilenšek in Zala Dolenc, ki sta si priplezali 54. in 55. mesto.

Ob 15:00 so se na steno podale mlajše in starejše deklice ter kadetinje. Pri starejših deklicah nas je zastopala Marija Ponikvar. Med njeno prvo smerjo se je vreme nekoliko poslabšalo in navijači so morali odpreti dežnike, a Marije to ni zmotilo in priplezala si je odlično 5. mesto. Tudi pri mlajših deklicah smo imeli le eno tekmovalko, in sicer Laro Štremfelj, ki je dosegla 10. mesto. Ker pa so se dekleta v njeni kategoriji tako dobro držale oprimkov, so morali štart naslednje kategorije zamakniti za kar eno uro.

Ob 19:00 je nazadnje le prišel na vrsto naš mlajši deček Tibor Mohar, ki je kot za šalo preplezal prvo smer. Z drugim vzponom si je zagotovil 1. mesto in na koncu domov odnesel zlato medaljo. 

Hvala ekipi PCL za super organizacijo, vremenu, ki je kar zdržalo, in seveda našim plezalcem za plezalno predstavo. (napisala: Hana Humerca in Gregor Senica)

Foto, rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.