Prvo tekmovanje državnega prvenstva v težavnosti je potekalo v Slovenski Bistrici. Sobotno dogajanje se je začelo s kategorijami starejših dečkov/deklic ter kadetov in kadetinj. Naše barve so zastopale Marija Ponikvar (14.), Iris Markizeti (18.), Nika pretnar (24.), Iza Jeran Pirih (24.) in Eva Zupan (24.) pri starejših deklicah ter Rene Kokalj (8.) in Jakob Kovačič (12.) pri starejših dečkih. Pri kadetinjah je Maksa Tišler Močnik dosegla 3. mesto, sledila ji je Tinka Rakar na 4. mestu in Ana Koselj na 7.

V članski konkurenci sta se odlično odrezala Luka Potočar s prvo zmago v letošnjem letu, ter Vita Lukan s 3. mestom. Dobro je plezal tudi Gorazd Jurekovič, ki je zasedel 4. mesto. Tinka in Maksa sta v članski konkurenci končali na 11. in 13. mestu. Gorazd je zmagal tudi v mladinski konkurenci. (napisal: Domen Švab)

V nedeljo so tekmovanje začeli mlajši dečki in deklice. Od naših so tekmovali Tibor Mohar, Izak Müller, Lara Štremfelj in Zala Feltrin za katero je bila to 1. tekma državnega prvenstva. Plezali so dve smeri, ki sta bili za najboljše malo prelahki in je bili zato več zmagovalcev in zmagovalk. Tibor je suvereno preplezal obe smeri in si delil 1. mesto. Lara je dosegla 16. mesto, Zala in Izak pa 26. Popoldne so tekmovali cicibani in cicibanke. Tokrat se je s 5. mestom najbolje uvrstila Gaja Kovačič, ki je zelo dobro plezala v obeh smereh in s tem dosegla svojo najboljšo uvrstitev. Do stopničk ji je zmanjkalo samo nekaj gibov. Svojo prvo tekmo DP je zelo dobro odplezal tudi Jakob Fonda. S preplezano prvo smerjo in dobrim rezultatom v drugi je dosegel 6. mesto. Nina Rodman je bila 11., Jera Arh 13., Mina Tomažin 14. in Pika Manfreda 26.

Naslednji vikend sledi balvanska tekma v Bolder Sceni. (napisal: Jure Primc)

Foto, rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.