V Shanghaiju se je kon─Źala prva kvalifikacijska tekma za olimpijske igre v Parizu. Olimpijska kvalifikacijska serija je sestavljena iz dveh delov, prvega v ┼áanghaju, drugega pa v Budimpe┼íti na Mad┼żarskem, ki bo od 20. do 23. junija. Vsaka tekma je sestavljena iz dveh disciplin: balvanov in te┼żavnosti. Tekme je mogo─Źe spremljati v ┼żivo na spletni strani Olympics.com.ÔÇ»

Slovenska plezalna ekipa je bila je bila sestavljena iz osmih predstavnikov (┼ítiri mo┼íki in ┼ítiri ┼żenske), ki so lovili vozovnico za Pariz. Med njima sta bila tudi Vita Lukan in Luka Poto─Źar.

V polfinale so se uvrstili Mia Krampl, Lucija Tarku┼í, An┼że Peharc in Luka. Luka je plezal solidno in kon─Źal na 15. mestu, kar pa ni bilo dovolj za uvrstitev v finale. Viti nastop v kvalifikacijah ni uspel in je kon─Źala na 24. mestu. S tem si je mo─Źno ote┼żila lov na olimpijsko vozovnico.

Slovenija ni imela predstavnika v finalu, najbli┼żje je bila Mia z 12. mestom. Zmagala sta Brook Raboutou (USA) in Lee Dohyun (KOR).

Na kvalifikacijski lestvici pri ┼żenskah vodi Brooke Raboutou s 50 to─Źkami, na drugem mestu je Chaehyun Seo s 45, na tretjem pa Erin McNeice z 41 to─Źkami. Pri mo┼íkih vodi Lee Dohyun s 50 to─Źkami, na drugem mestu je Alberto Gin├ęs L├│pez s 45, na tretjem pa Adam Ondra z 41 to─Źkami.

Dr┼żimo pesti za na┼íe na Mad┼żarskem, ┼íe posebej za Luka in Vito!

Rezultati, foto.

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.