Istočasno kot prva tekma svetovnega pokala, je v Franciji potekala prva tekma evropskega mladinskega pokala. Plezalo je tudi 15 slovenskih tekmovalcev.

V kategoriji Youth A se nobenemu od slovenskih predstavnikov ni uspelo uvrstiti v finale. Pri dečkih je bil najboljši 12. Gorazd Jurekovič, pri dekletih pa 19. Zala Mlakar Starič. Lina Funa je bila 21., Rosa Rekar 37., Luka Jerman 20., Tanej Cerar Božič pa je bil na svoji prvi tekmi evropskega pokala 32. Pri dečkih je zmagal Julian Wimmer (AUT), 2. je bil Slav Kirov (BUL) in 3. Tolani Etchar (FRA). Pri deklicah pa je bila prva Sabina van Essen (NED), 2. Anastasia Kobets (UKR) in 3. Kaina Viviand (FRA).

V kategoriji Youth B smo v finalu gledali Jennifer Buckley in Tinko Rakar. Maruša Podobnik se ni uvrstila v finale in je končala na 27. mestu. V finalu je Jennifer končala na 5., Tinka pa na 8. mestu. To je bil tudi za Tinko prva tekma evropskega pokala. 1. je bila Louise Puech Yazid (FRA), 2. Julia Benach Zubero (ESP) in 3. Flora Oblasser (AUT). Pri dečkih je bil v finalu samo Anej Koštomaj. Lan Čreslovnik je bil 21., Denis Trošt pa 37. Zmagal je Samuel Richard (FRA), 2. je bil Boyan Kirov (BUL) in 3. Lukas Mokrolusky (CZE). Anej je bil na koncu 10.

V kategoriji Juniors smo imeli samo eno predstavnico, Lucijo Tarkuš, ki se je tudi uvrstila v finale. Pri dečkih smo imeli dva predstavnika, izmed katerih se je v finale uvrstil Timotej Romšak, Lovro Črep pa je bil 35. Pri deklicah je zmagala Selma Elhadj Mimoune (FRA), 2. je bila Agathe Calliet (FRA), 3. Lucie Watillon (BEL) in 4. Lucija Tarkus (SLO). Pri dečkih pa je bil najboljši Emil Zimmermann (GER), 2. Thorben Perry Bloem (GER) in 3. Paul Brand (NED). Timotej je bil 8.

Čestitke vsem skupaj, še posebej vsem debitantom!

Naslednja tekma bo potekala 23. in 24. aprila na Portugalskem.

Rezultati, fotografije in video posnetki tekme.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.