Članske kvalifikacije na Logu so potekale v ekstremnih vremenskih razmerah. Ob sneženju se je od naših članov samo Luku Potočarju uspelo uvrstiti v večerni finale. Vita Lukan je po neprepričljivem nastopu zasedla končno 9. mesto. Tanej Cerar Božič je z 1 vrhom in 4 conami priplezal do 12. mesta, članski debitant Gorazd Jurekovič, pa je zasedel 15. mesto. Pri dekletih sta plezali še Eva Puhar (14.) in Hana Humerca (19.). V finalu je Luka z enim preplezanim balvanom končal na 6. mestu. (napisal: Domen Švab)

Članice:

 1. Garnbret Janja (Šaleški AO)
 2. Rakovec Lučka (PK FA)
 3. Čopar Sara (ŠPO Celje)

Člani:

 1. Kruder Jernej (ŠPO Celje)
 2. Bergant Martin (PK Škofja Loka)
 3. Lovenjak Sudar Zan (PK Scena)

Mladinke:

 1. Debevec Betka (PK Kamnik)
 2. Puhar Eva (ŠPO Radovljica)
 3. Tarkuš Lucija (AK Impol Slovenska Bistrica)
 4. Humerca Hana (ŠPO Radovljica)

Mladinci:

 1. Romšak Timotej (PK Kamnik)
 2. Črep Lovro (Šaleški AO)
 3. Verbuč Grega (Šaleški AO)

Naš novi član Matic Kotar, se tekme na žalost ni mogel udeležiti zaradi bolezni.

Po članskih kvalifikacijah so bili na vrsti cicibani in cicibanke. Za mnoge je bila to prva tekma državnega prvenstva. Izak Müller je preplezal 5 balvanov in bil 14., Gal Justin pa 4 balvane in bil 17. Za svoje prvo tekmo DP, sta lahko zadovoljna. Tibor Mohar ima že nekaj izkušenj in je tudi zelo dobro plezal. Z 9 vrhovi se je uvrstil na odlično 4. mesto, do stopničk mu je zmanjkal samo 1 bonus. Pri cicibankah so tekmovale Mina Budkovič, ki je odlično plezala in s 6. mestom dosegla svojo najboljšo uvrstitev. Če ji ne bi zmanjkalo poizkusov bi se uvrstila še višje. Dobro je šlo tudi Lari Štremfelj, ki je bila 12. Zadnji balvan je na žalost splezala malo po zaključku tekme. Svojo sploh prvo tekmo je uspešno zaključila Naja Pretnar, preplezala je 2 balvana in 4 bonuse, kar je bilo dovolj za 15. mesto.

Naslednji so plezali mlajši dečki in deklice, ki so imeli zelo težke balvane. Od naših je bil najboljši Jakob Kovačič na 7. mestu, preplezal je 3. David Maler je bil 15. (2 vrhova), Rene Kokalj 16. (1 vrh) in Lev Oskar Mohar 19. (1 vrh). Tekmovalo je tudi 5 deklic. Iza Jeran-Pirih je bila 14. s preplezanima 2 balvanoma, Marija Ponikvar je bila 17., Nika Pretnar 22., Tia Justin 23. in Eva Zupan 24.

Na tekmi je bilo super vzdušje in zanimivi balvani. Naši tekmovalci so imeli nekaj težav predvsem s stopanjem po majhnih (plastičnih) oprimkih in z dinamičnimi gibi. Bomo natrenirali do naslednjič 💪 (napisal: Jure Primc)

V nedeljo nas je že precej zgodaj, med kvalifikacijami starejših dečkov in deklic, razveselilo sonce in veliko bolj primerne temperature kot v soboto. V tej kategoriji so nas zastopali Nejc Jeran Pirih, Maksa Tišler Močnik, Ana Koselj in Tinka Rakar. Kvalifikacije so vsi odlično odplezali in napredovali v finale. K temu je zagotovo pripomogla tudi nova pridobitev v Podvinu – slab, saj je bilo kar nekaj balvanov postavljenih v plati.

Balvani v finalu so bili precej težji kot v kvalifikacijah. Maksa je z odličnimi prvimi poskusi prišla do 4. mesta, Ana z enim izmed redkih vrhov na zadnjem balvanu do 3., Tinki pa je zaradi napake zmaga ušla le za en poskus. Prva je bila Jennifer Buckley (DRPK).

Kljub težavam z blazinicami na prstih je dobro plezal tudi Nejc, končal je na 6. mestu. Zmagal je Lan Čreslovnik (ŠD Balvanija).

Tekmo so nadaljevali kadeti in kadetinje. Pri dekletih so iz ŠPO Radovljica plezale Ela Glavač, Pavla Ponikvar in Maja Arnež. Maja se je edina uvrstila v finale in končala na 7. mestu. Pavla je bila 14., Ela pa 17.

Pri fantih sta se Gorazd Jurekovič in Tanej Cerar Božič zanesljivo uvrstila v finale. Tanej je z zanimivim beta-breakom na prvem finalnem balvanu (izpustil je skoraj polovico bolderja) prišel do brona, Gorazd pa zaradi nekaj preveč poskusov žal ni ubranil prvega mesta iz kvalifikacij, na koncu je bil drugi. (napisal: Nejc Primc)

Vsi rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.