V nedeljo, 22. maja je bila v Trbižu iRCC tekma v težavnostnem plezanju, na kateri je tekmovalo 17 naših plezalcev. Mlajših ni bilo, predstavnike smo imeli v kategorijah od U14 naprej. Prikazali so dobro plezanje.

Pri dekletih U14 so tekmovale Maja Arnež, Ela Glavač, Klara Škutelj, Kaja Maltarič, Maša Dacar, Tanita Toman in Urška Pirc. Obe smeri sta bili težki in za finale jim je zmanjkalo nekaj gibov. Maja je bila 10., Ela 20., Klara 24., Kaja 26., Maša 28., Tanita je bila na svoji prvi tekmi 30., Urška pa je bila 31.

Štirje fantje so plezali v kategoriji U14. Odlično je šlo Gorazdu Jurekoviču, ki je prvo smer preplezal do vrha in prišel v finale. Tam je plezal zelo dobro in bil 3. Zelo malo je za finale zmanjkalo Nejcu Skumavcu (7.), Janu Ulčarju (7.) in Taneju Cerar Božiču (9.).

Odlično so plezala dekleta, ki so tekmovala v kategoriji U16. Hani Humerca in Evi Puhar se je uspelo uvrstiti v finale, za to je bilo potrebno obe smeri splezati skoraj do vrha. V finalu sta obe suvereno splezali smer. Hana je bila zaradi boljšega rezultata kvalifikacij 3., Eva pa je bila 5. Lucija Medja je končala na 11. mestu.

V najstarejši kategoriji so tekmovale Nina Železnik, Nina Grošelj in Lara Nikolič. Zasedle so 8., 9. in 10. mesto.

Sledi nekaj prostih vikendov, nato pa cela serija tekem Zahodne lige in državnega prvenstva.
(napisal: Jure Primc)

Rezultati in fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.