V sklopu mednarodne lige, je to nedeljo v Radovljici potekala druga tekma, iRCC v boulderjih. Udeleženci so bili tudi plezalci iz sosednjih držav. Tekme se je udeležilo kar nekaj naših tekmovalcev. Za nekatere je bila to prva domača tekma, ostali pa so že izkušeni mladi plezalci in plezalke.

V kategoriji mlajše cicibanke in mlajši cicibani  (U10), je zastopalo naš klub sedem tekmovalcev in tekmovalk. Najboljša med njimi je bila Lara Štremfelj s 15. mestom, na 17. mestu je tekmovanje zaključila Mina Resman, Trina Mesojedec Erzin se je uvrstila na 18. mesto ter Neža Lotrič na 19. mesto.

Pri mlajših cicibanih se je odlično izkazal Izak Müller, ki je zasedel 9. mesto. Gal Justin je tekmovanje zaključil na 16. mestu. Tekmovanja se je udeležil tudi Marcel Resman.

V kategoriji starejših cicibank (U12) se je na 18. mesto uvrstila Maksa Tišler Močnik, Marija Ponikvar je zasedla 30. mesto, takoj za njo so si sledile Iza Jeran Pirih, Zarja Jesenko, Špela Češnovar, Iva Eržen, Tia Just, Maja Smajič ter Stella Ažman.

Za kategorijo starejši cicibani (U12) so brusili prste in merili moči Matevž Lotrič, Matija Pretnar ter Aljaž Škofic. Čestitke vsem za uvrščena mesta. (napisali: Nina Železnik in Špela Perčič)

Na domači tekmi je bil tako kot običajno naš klub dobro zastopan. Nekateri tekmovalci, predvsem v mlajših skupinah, so se s tekmovanjem srečali prvič. V starejših skupinah pa so tekmovalci povečini že imeli izkušnje iz preteklih let. Nekateri več, drugi manj. Tekmovalcem je bila tekma dober pokazatelj trenutne forme, tisti z malo manj tekmovalnimi ambicijami pa so imeli odličen trening.

V kategoriji mlajši dečki (U14) smo imeli 6 predstavnic in 5 predstavnikov. Anja Kovačič, Danaja Jesenko in Sergeja Janežič Dolinšek so si delile 26. mesto. Tanita Toman se je uvrstila na 29. mesto. Pavla Kavčič in Tara Zidar pa sta zasedli 31. in 32. mesto.

Pri fantih je Gorazd Jurekovič dosegel vse vrhove, vendar so na koncu odločili poizkusi. Zaključil je na zelo dobrem 2. mestu. Naslednji predstavnik, Matjaž Grilc je zaključil na 21. mestu. Sledili so mu Andrej Ponikvar na 23. mestu, Nejc Jeran Pirih na 26. mestu in Nejc Jalen na 28. mestu.

Pri dekletih v kategoriji starejše deklice (U16) je Eva Puhar z zmago poskrbela za nove stopničke. Med prvo deseterico je končala še Hana Humerca na 4. mestu. Maja Arnež je tekmovanje končala na 14. mestu, Klara Škutelj na 21. mestu, Živa Jovanovič na 22. mestu, Žana Vilfan na 33. mestu, Maša Dacar pa 35. mestu in Lucija Janežič Dolinšek na 36. mestu.

Pri fantih se je v kategoriji starejši dečki (U16) najvišje zavihtel Tanej Cerar na 5. mestu. Sledil mu je Žiga Bertoncelj na 8. mestu. Jan Ulčar je končal na 15. mestu Luka Ulčar pa na 17. mestu.

Predstavnice in predstavnike smo imeli tudi v kategoriji kadetinj in kadetov (H16). Pri dekletih je največ pokazala Nina Železnik, ki je končala na 10. mestu. Ostala dekleta so ji sledila, Lara Nikolič na 16. mestu, Nina Grošelj na 18. mestu in Teja Renko na 19. mestu.

Pri fantih pa je za stopničke poskrbel Igor Primc na 3. mestu. Med deseterico je bil še Aleš Dragan na 7. mestu. Peter Borič  pa je tekmovanje zaključil na 13. mestu.

Čestitke vsem tekmovalcem in veliko uspeha v prihodnosti. Predvsem pa volje na treningih. (Napisal: Jan Palovšnik)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.