V soboto 9. 3. 2019 je naš klub gostil tekmo Zahodne lige v balvanskem plezanju. Tekmovalo je je kar 353 tekmovalk in tekmovalcev.

Kot prvi plezalci so s tekmo v Radovljici pričeli mlajši cicibani ter cicibanke.

V kategoriji mlajše cicibanke je Mina Resman zasedla 18. mesto, na 23. mestu je bila Trina Mesojedec Erzin, Mina Budkovič ter Hana Mencinger sta si delili 30. mesto in Sara Korošec je končala na 40. mestu.

Med mlajšimi cicibani se je najbolje izkazal Izak Müller, ki je tekmo zaključil na 14. mestu. Za njim so se uvrstili še Gal Justin (16. mesto), Nace Fenz (18. mesto), Drejc Turk (26. mesto) ter Nikolaj Langus (27. mesto).

Sledila je kategorija starejših cicibank, kjer smo imeli kar 11 predstavnic Maksa Tišler Močnik je zasedla 8. mesto, Marija Ponikvar je končala na 14. mestu. Za njima so se uvrstile še ostale cicibanke, Zarja Jesenko (28. mesto), Špela Češnovar (32. mesto), Iza Jeran Pirih (43. mesto), Tia Justin (46. mesto), Ajda Fenz (48. mesto), Iva Eržen (49. mesto), Manca Polanc (51. mesto) ter Hana Košir in Stella Ažman sta si delili 52. mesto.

Med predstavniki starejših cicibanov je Dan Novak končal na 20. mestu, sledili so mu Matija Pretnar (36. mesto), Aljaž Škofic (37. mesto) ter Patrik Bakonič (43. mesto).

Tekmovanje se je nadaljevalo s kategorijo mlajših deklic in dečkov. Med deklicami si je Lina Laharnar priplezala 7. mesto. Plezala je tudi Ela Glavač (12. mesto), Zala Rebršak (50. mesto), Klara Porenta Zor (57. mesto), Anja Kovačič ter Sergeja Janežič Dolinšek sta si delili 61. mesto, Eva Maler, Ela Junež in Pavla Kavčič so tekmo skupaj zaključile na 65. mestu.

Med dečki je pometel s konkurenco Gorazd Jurekovič ter stopil na najvišjo stopničko. Za njim so  končali Matjaž Grilc (7. mesto), Nejc Jeran Pirih (11. mesto), Andrej Ponikvar (17. mesto), Ažbe Jovanovič ter Andraž Bajželj, ki sta si delila 19. mesto, Nejc Jalen (28. mesto) in Januš Đukič (33. mesto).

Pri starejših deklicah smo prav tako na odru za zmagovalce imeli predstavnico našega kluba. Maja Arnež si je priplezala srebrno kolajno. Med deseterico se je uvrstila tudi Klara Štukelj s 9. mestom. Tekmovale so tudi Živa Jovanovič (20. mesto), Teja Gale (24. mesto), Žana Vilfan (27. mesto), Lucija Janežič Dolinšek (30. mesto) ter Lara Brumen (31. mesto).

Med starejšimi dečki je najbolje odplezal Žiga Bertoncelj ter zasedel 5. mesto. Med deseterico sta bila tudi Tanej Cerar Božič (6. mesto) in Nejc Skumavec (8. mesto). Plezala sta tudi Jan Ulčar (11. mesto) ter Luka Ulčar (28. mesto).

V zadnji kategoriji, kategoriji kadetinj je Nina Grošelj zasedla 6. mesto, tik za njo pa Nina Železnik s 7. mestom. Lara Nikolič in Anja Vovk sta si delili 9. mesto, Teja Renko pa je končala na 11. mestu.

Čestitke vsem za uvrstitve na dosežena mesta. Naslednja tekma bo potekala že prav tako v mesecu marcu in sicer v soboto 30. v Logu pri Brezovici.

Fotografije in rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.