Za naše tekmovalce v državnem prvenstvu se počasi bliža konec sezone. Ker se v dobrem tednu dni sezona zaključi s tekmami, tako težavnosti kot balvanov, in prvič v Sloveniji tudi s tekmo hitrosti, smo se odločili, da naše tekmovalce peljemo na tri-dnevne priprave v plezalni center v Innsbruck-u. Pogoji za trening vseh treh disciplin so tam res izvrstni.

Na pot smo se odpravili v petek zjutraj. S tekmovalci sva šla trenerja Domen in Luka. Prvi dan smo v popoldanskem času najprej izvedli trening hitrosti. Nekateri plezalci so se tako prvič srečali z uradno smerjo za hitrost, mlajši pa so trenirali na nekoliko modificirani smeri. Sledila je simulacija balvanov, ki smo jo ob tako velikem izboru balvanskih problemov odlično izvedli. Že prvi dan smo se pošteno naplezali ter se v večernih urah odpravili do našega prenočišča v bližini Innsbrucka. Kuhala sva odlična »mastershefa« Domen in Luka, ki sta prvi dan občutno predozirala s količino makaronov. Večerja je bila kljub temu odlična.

Sobota je bila rezervirana za težavnost. Kljub temu smo za ogrevanje izvedli še trening hitrosti. Že drugi dan so nekateri plezalci pokazali pravilno in hitro plezanje v hitrostni smeri, kar naju je z Lukom zelo navdušilo. Končno pa je prišel tudi čas tudi za izjemne težavnostne smeri na resnično pošastnih stenah plezalnega centra. Tudi drugi dan smo najprej izvedli simulacijo težavnosti, nato pa splezali še kar lepo količino smeri in že kar pošteno načeli blazinice na prstih. Drugo večerjo sva količinsko že bolje zadela. Tortelini so bili top!

Tudi tretji dan smo se odločili za težavnost. Tokrat sva plezalcem pustila bolj lastno izbiro smeri. Seveda ob primerni težavnosti in stilu. Mogoče izbira vseeno ni bila popolnoma njihova 😊 Tisti malo bolj vročekrvni smo stestirali tudi zunanjo tekmovalno steno centra, saj je bilo na soncu vseeno kar toplo kljub precej nizkim temperaturam preko celotnega vikenda.

Z Lukom sva bila nad mini pripravami navdušena. Kvaliteta smeri in balvanov je tu na res visokem nivoju, lahko rečemo kar najvišjem na svetu. Otroci oziroma mladostniki so se obnašali zelo zrelo, kar je nama omogočilo izpeljavo kvalitetnih treningov. Poleg treninga smo se naučili tudi precej teoretičnih osnov tekmovalnega plezanja ter nekaj zgodovine in aktualnega dogajanja na tekmovanjih svetovnega pokala. Mislim, da lahko v imenu vseh udeležencev povem, da smo se imeli super in se že veselimo naslednjega podobnega »tripa«. (napisal: Domen Švab)

Fotografije so v FB galeriji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.