Svetovni pokal v težavnosti se je preselil iz Švice v Francijo. Prva tekma je bila v Chamonix-u, druga pa v Briançon-u. Oba kraja organizirata odlični tekmi z odličnim vzdušjem.

Na prvi tekmi v Chamonix-u je nastopilo 12 slovenskih tekmovalcev. V polfinale so se uvrstile štiri tekmovalke in dva tekmovalca. Med njimi sa bila tudi Vita Lukan in Domen Škofic. Luku Potočarju smeri v kvalifikacijah nista odgovarjali in je končal na 55. mestu.

Vita je v polfinalu odplezala soldino, kar pa na žalost ni bilo dovolj za finale. Končala je na 12. mestu. Domen je nepričakovano padel in končal na 20. mestu. Prepričljivo je zmagal Adam Ondra (CZE), drugi je bil Alexander Megos (GER) in tretji Jakob Schubert (AUT).

Pri ženskah je bilo največje presenečenje nepričakovan zdrs Janje Garnbret v polfinalu. Sicer nič groznega, samo nepričakovano 🙂 Tako smo v finalu imeli samo eno predstavnico – Lučko Rakovec. Končala je na 7. mestu. Zmagala je mlada Chaehyun Seo (KOR), druga je bila YueTong Zhang (CHN) in tretja Jessica Pilz (AUT).

Rezultati.

Na drugi tekmi v Briançon-u so Slovenski tekmovalci nastopili bolje. Luka Potočar je tokrat končal na 36. mestu. Vita Lukan in Domen Škofic sta se uvrstila v finale. Tako smo pri moških imeli enega predstavnika, pri ženskah pa tri. Vita je z malo smole končala na odličnem 8. mestu. Janja Garnbret je končala na stopničkah, vendar zaradi malo slabšega rezultata v polfinalu, na 2. mestu. Mia Krampl je za las zgrešila stopničke in končala na 4. mestu. Drugič zapored je zmagala Chaehyun Seo (KOR), na tretjem mestu pa je končala Natsuki Tanii (JPN).

Pri moških so na stopničkah stali kar trije Japonci. Na najvišji stopnički Hidemasa Nishida, na drugi Hiroto Shimizu in na tretji Shuta Tanaka. Domen Škofic je končal na 7. mestu.

Rezultati.

Foto: IFSC- Daniel Gajda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.