Z v─Źeraj┼ínjo tekmo v te┼żavnosti se je za─Źel drugi del leto┼ínjega svetovnega pokala. Slovenija je imela 12 predstavnikov, po ┼íest v vsaki kategoriji.

V polfinale se jih je uvrstilo kar osem, v veliki finale pa so priplezale tri tekmovalke (Lu─Źka Rakovec, Mia Krampl in Janja Garnbret) in eden tekmovalec (Domen ┼ákofic). Luka Poto─Źar je zaklju─Źil na 12., Vita Lukan pa na 13. mestu. Najbolj razburljivo plezanje je v polfinalu (spet) pokazala Janja, ki se ji je kmalu po ┼ítartu odpela vre─Źka za magnezij in je plezala brez nje. Kljub temu je edina dosegla vrh!

V finalu se je pri ┼żenskah ponovno najbolje odplezala Janja in stopila na najvi┼íjo stopni─Źko. Sledila sta ji Seo Chaehyun (KOR) in Ai Mori (JPN). Smer je temeljila na detajlu, ki ga je elegantno preplezala samo Janja, vse ostale so zaklju─Źile prav tam.

Pri mo┼íkih se je vrstni red iz polfinala malo spremenil, ker sta Domen in Tomoa Narasaki naredila napako. Tako je zmagal Sascha Lehmann (SUI), drugi je bil YuFei Pan (CHN) in tretji Alexsander Megos (GER). Domen je kon─Źal na nehvale┼żnem 4. mestu. Soliden za─Źetek sezone v te┼żavnosti, ampak verjamemo, da ima Domen ┼íe kak┼ínega skritega aduta za nadaljevanje.

Rezultati.

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.