Z včerajšnjo tekmo v težavnosti se je začel drugi del letošnjega svetovnega pokala. Slovenija je imela 12 predstavnikov, po šest v vsaki kategoriji.

V polfinale se jih je uvrstilo kar osem, v veliki finale pa so priplezale tri tekmovalke (Lučka Rakovec, Mia Krampl in Janja Garnbret) in eden tekmovalec (Domen Škofic). Luka Potočar je zaključil na 12., Vita Lukan pa na 13. mestu. Najbolj razburljivo plezanje je v polfinalu (spet) pokazala Janja, ki se ji je kmalu po štartu odpela vrečka za magnezij in je plezala brez nje. Kljub temu je edina dosegla vrh!

V finalu se je pri ženskah ponovno najbolje odplezala Janja in stopila na najvišjo stopničko. Sledila sta ji Seo Chaehyun (KOR) in Ai Mori (JPN). Smer je temeljila na detajlu, ki ga je elegantno preplezala samo Janja, vse ostale so zaključile prav tam.

Pri moških se je vrstni red iz polfinala malo spremenil, ker sta Domen in Tomoa Narasaki naredila napako. Tako je zmagal Sascha Lehmann (SUI), drugi je bil YuFei Pan (CHN) in tretji Alexsander Megos (GER). Domen je končal na nehvaležnem 4. mestu. Soliden začetek sezone v težavnosti, ampak verjamemo, da ima Domen še kakšnega skritega aduta za nadaljevanje.

Rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.