V Franciji sta potekali dve tekmi v težavnosti. Prva je bila v Chamonixu (12.-13. julij), druga pa v Brianconu (17.-18. julij). Slovenska reprezentanca je nastopila brez Janje Garnbret in Mie Krampl, ki sta se pripravljali na olimpijske igre.

V Chamonixu so se v finale uvrstili Luka Potočar pri moških in Vita Lukan pri ženskah. Luka je končal na 7. mestu, Vita pa tik pod stopničkami na 4. mestu. S tem je pokazala, da se ji forma vzpenja in kmalu lahko pride na stopničke. Zmagala sta Američan Sean Bailey in Italijanka Laura Rogora. Milan Preskar je bil 18., Martin Bergant 22., Domen Škofic pa 25. Pri ženskah je bila med prvih 26. še Lučka Rakovec na 23. mestu.

Konec tedna so se plezalci pomerili še v Brianconu. Tokrat smo v finalu imeli štiri tekmovalce: Luka Potočarja, Vito Lukan, Lučko Rakovec in Lano Skušek. Najbolje izmed njih je odplezala naša Vita, ki se je tokrat zavihtela na stopničke. Stopila je na 3. stopničko! Bravo! To je bila prva Vitina medalja v svetovnem pokalu! Lučka je bila 6., Lana pa 7. Pri moških je bil Luka ravno tako 7. Zmagala sta Italijan Stefano Ghisolfi in Čehinja Eliska Adamovska. Od naših so se med 26. uvrstili še Domen Škofic, ki je bil 10. in Tjaša Slemenšek 11.

Naslednja tekma svetovnega pokala bo pri nas v Kranju. Še prej pa bomo stiskali pesti za Janjo Garnbret in Mio Krampl na olimpijskih igrah (4. in 6. avgust).

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.