Od 22. do 26. junija je v Innsbrucku potekala tekma svetovnega pokala v težavnosti. Tokrat sta bili na sporedu dve disciplini: balvani in težavnost. Nastopilo je kar 18 slovenskih predstavnikov, med njimi tudi Vita Lukan, Luka Potočar, Domen Škofic in Matic Kotar.

Najprej so bili na vrsti balvani. V polfinale sta se uvrstila samo Zan Lovenjak Sudar in Katja Debevec. Zan je bil 16., Katja pa 15. Matic Kotar je bil 47., Vita pa 29.

 1. COLIN DUFFY (USA)
 2. DOHYUN LEE (KOR)
 3. YOSHIYUKI OGATA (JPN)

 1. NATALIA GROSSMAN (USA)
 2. HANNAH MEUL (GER)
 3. MIHO NONAKA (JPN)

V težavnosti se je po dolgem premoru tekme udeležila tudi Janja Garnbret. Suvereno se je uvrstila v polfinale. Poleg nje so se v polfinale uvrstili še Mia Krampl, Sara Čopar, Lana Skušek, Lučka Rakovec, Vita Lukan, Domen Škofic in Luka Potočar. V polfinalu smo videli kar nekaj nepredvidenih zdrsov nog. V finale so se uvrstili Luka, Vita in Janja. Domen je končal na 18.mestu.

Če je bilo v polfinalu veliko zdrsov, se je finale ženski začel še bolj nepredvidljivo. Kot kaže so vroči oprimki naredili svoje in privih 5 tekmovalk je padlo niže od pričakovanega. Še posebej nizko je s stene padla Jessica Pilz (AUT). Tudi Viti je odneslo nogo in je padla nizko. Na koncu je bilo dovolj za 7. mesto. Najbolje je spet odplezala Janja Garnbret, ki je zmagala. Bila je zelo zadovoljna, saj je bila smer dovolj težka tudi zanjo.

 1. JANJA GARNBRET (SLO)
 2. CHAEHYUN SEO (KOR)
 3. BROOKE RABOUTOU (USA)

V razburljivem moškem finalu je Luka spet plezal odlično in končal tik pod stopničkami, na 4. mestu. Do medalje mu je zmanjkalo čisto malo (+). Super!

 1. COLIN DUFFY (USA)
 2. AO YURIKUSA (JPN)
 3. JESSE GRUPPER (USA)
 4. LUKA POTOČAR (SLO)

Naslednja tekma bo že konec tedna v Švici.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.