Druga tekma za državno prvenstvo v težavnosten plezanju je potekala v Šmartnem pri Litiji. V dopoldanskem času so s kvalifikacijam pričele srednje kategorije. Naš klub je zastopalo šest članov. 

Vsem našim članom se je uspelo uvrstiti v finale. S finalom so pričeli starejši dečki in starejše deklice. Med dečki je Nejc Jeran Pirih po napaki v najbolj previsnem delu zasedel 7. mesto. Pri dekletih je Tinka Rakar tik pod vrhom naredila manjšo napako, kar jo je stalo zmage. Zasedla je odlično 2. mesto. Takoj za Tinko si je prve stolpičke v letošnji sezoni z odličnim plezanje priborila Maksa Tišler Močnik, zasedla je 3. mesto. Solidno plezanje je pokazala Ana Koselj, ki je zasedla 7. mesto.
V kategoriji kadetov se je v finalni smeri najbolje znašel Gorazd Jurekovič, ki je zmagal. Finalni nastop se ni najbolj posrečil Taneju Cerarju Božiču, ki je zasedel 5. mesto.

Takoj po finalu kadetinj in kadetov se je tekma nadaljevala s kvalifikacijami članov in članic, kjer smo imeli 7 predstavnikov. Pri fantih sta si na 1. oz 2. mestu, finale suvereno zagotovila Domen Škofic in Luka Potočar, finalni nastop pa se je za las izmuznil Maticu Kotarju in Gorazdu Jurekoviču, ki sta si na koncu delila 9. mesto. Tanej Cerar Božič je tekmo končal na 15. mestu. Pri dekletih je v finale napredovala Vita Lukan. Solidno plezanje je pokazala tudi Hana Humerca, ki je pri članicah osvojila 15. mesto, v kategoriji mladink pa 3. Po nekoliko daljšem premoru, se je ob 20.30 začel finale. V moški kategoriji so postavljalci opravili odlično delo in z atraktivno smerjo navdušili tako plezalce kot gledalce. V sorazmerno težki smeri se je najbolje odrezal Luka, Domen pa je tekmo zaključil na 3. mestu. Pri dekletih je bila smer nekoliko lažja in bolj tekoča, zato so tudi tekmovalke dosegale višje višine kot pri fantih. Viti se finalni nastop na žalost ni pretirano posrečil in je tekmo zaključila na 4. mestu. Zmago je slavila Mia Krampl (AO Kranj ).

To je bila tudi zadnja tekma pred prihajajočimi tekmami svetovnega pokala v težavnosti, ki se začne prihodnji vikend v Innsbrucku. V nadaljevanju poletja bomo tako lahko držali pesti za Luka, Domna in Vito. (napisal: Luka Štefan)

V nedeljo je v kategoriji mlajših deklic in dečkov tekmovalo kar 8 naših predstavnikov. Tekmo je pri dečkih, s štartno številko 1, otvoril Lev Oskar Mohar v levi modri smeri, takoj za njim pa se je s štartno številko 2, v desno črno smer podala še Nika Pretnar. Malo kasneje, so svoje plezanje lahko pokazali še Jakob Kovačič, David Maler, Rene Kokalj, Marija Ponikvar, Iza Jeran Pirih in pa Eva Zupan, ki so se vsi borili do konca in uspešno preplezali vsaj do previsa, če ne še dlje.

Najboljši deček je bil tokrat Rene na 11. mestu, Jakob si je priboril 15. mesto, David 17., Lev Oskar pa 21. Največ moči pri deklicah pa je pokazala Marija z 18. mestom, sledile so ji Iza na 22., Eva na 26. in pa Nika na 27.

Sledila je tekma cicibank in cicibanov, s 4 našimi plezalci, ki so se pomerili v malo spremenjenih smereh njihovih predhodnih kolegov. Spet je naša predstavnica Lara Štremfelj otvorila tekmo in si z odličnim plezanjem prisvojila 8. mesto. Pri cicibankah je plezala še Mina Budkovič, ki pa ji je nesrečna napaka, kjer je prijela za štrik poleg oprimka, prinesla 12. mesto. Puncama sta se v kategoriji cicibanov pridružila še Izak Müller, ki je s spodrsljajem v prvi smeri pristal na 17. mestu, in pa Tibor Mohar, ki si je na nedeljski tekmi med vsemi priplezal najboljše 5. mesto.

Plezalci so tako zaključili s tekmami pred počitnicami in se (večinoma) z veselimi obrazi in dvignjenimi glavami ter diplomami v rokah vrnili domov. (napisala: Eva Puhar)

Celotni rezultati in fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.