V petek in soboto (13. in 14. 8.) je v Ljubljani potekalo 3. tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana. Kvalifikacije so potekale v Bolder sceni, polfinale in finale pa na posebej pripravljeni steni na Pogačarjevem trgu. Vsako leto je bil dogodek pravi spektakel in prvič ga ni zmotil dež. Tako kot lani je za odlično glasbeno vzdušje skrbel naš Domen Švab. Naj spomnim še, da sta lani zmagala Vita Lukan in Jernej Kruder, Luka Potočar pa je bil 3. (lanskoletno poročilo).

Vzporedno je poleg balvanskega tekmovanja potekalo tudi tekmovanje v urbanem plezanju. Udeleženci so plezali po stavbah in znamenitostih po Ljubljani (13. lokacij).

Iz petkovih kvalifikacij se je v polfinale uvrstilo 20 tekmovalcev in 22 tekmovalk. Med njimi je bil prvič tudi naš mladi plezalec Tanej Cerar Božič (čestitke!!)! Poleg njega so se od naših tekmovalcev uvrstili še Luka Potočar, Domen Škofic, Vita Lukan in Eva Puhar. Popoldanski polfinale je kljub vročini postregel z odličnim plezanjem. Za 6 mest, ki so vodili v finale, so tekmovalke in tekmovalci morali preplezati 4 balvane. Pri moških je najbolje plezal Francoz Manuel Cornu, pri ženskah pa Katja Debevec. V finale sta se uvrstila tudi naša Vita Lukan in Luka Potočar. Vita je preplezala vse 4 balvane, Luka pa 2. Domen Škofic je končal na 10., Tanej pa na 18. mestu. Pri ženskah pa je Eva končala na 9. mestu. Tako Eva kot Domen bi se s še enim preplezanim balvanom lahko uvrstila v finale.

V razgretem večernem ozračju in vzdušju, so se finalisti pomerili v 4 balvanih. Najbolje sta spet z njimi opravila Katja Debevec in Manuel Cornu. Vita je bila spet zelo blizu Katji, saj je potrebovala samo en poskus več. Moški balvani so bili težje postavljeni saj so prvi trije preplezali samo po 1 balvan. Naš Luka je končal na 6. mestu brez preplezanega balvana.

Še eno odlično tekmovanje, ki plezanje približuje nepoznavalcem tega športa in prinaša svežino med športnimi dogodki. Čestitke organizatorjem!

(foto: Triglav the Rock Ljubljana)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.