V petek in soboto (13. in 14. 8.) je v Ljubljani potekalo 3. tekmovanje Triglav The Rock Ljubljana. Kvalifikacije so potekale v Bolder sceni, polfinale in finale pa na posebej pripravljeni steni na Poga─Źarjevem trgu. Vsako leto je bil dogodek pravi spektakel in prvi─Ź ga ni zmotil de┼ż. Tako kot lani je za odli─Źno glasbeno vzdu┼íje skrbel na┼í Domen ┼ávab. Naj spomnim ┼íe, da sta lani zmagala Vita Lukan in Jernej Kruder, Luka Poto─Źar pa je bil 3. (lanskoletno poro─Źilo).

Vzporedno je poleg balvanskega tekmovanja potekalo tudi tekmovanje v urbanem plezanju. Udele┼żenci so plezali po stavbah in znamenitostih po Ljubljani (13. lokacij).

Iz petkovih kvalifikacij se je v polfinale uvrstilo 20 tekmovalcev in 22 tekmovalk. Med njimi je bil prvi─Ź tudi na┼í mladi plezalec Tanej Cerar Bo┼żi─Ź (─Źestitke!!)! Poleg njega so se od na┼íih tekmovalcev uvrstili ┼íe Luka Poto─Źar, Domen ┼ákofic, Vita Lukan in Eva Puhar. Popoldanski polfinale je kljub vro─Źini postregel z odli─Źnim plezanjem. Za 6 mest, ki so vodili v finale, so tekmovalke in tekmovalci morali preplezati 4 balvane. Pri mo┼íkih je najbolje plezal Francoz Manuel Cornu, pri ┼żenskah pa Katja Debevec. V finale sta se uvrstila tudi na┼ía Vita Lukan in Luka Poto─Źar. Vita je preplezala vse 4 balvane, Luka pa 2. Domen ┼ákofic je kon─Źal na 10., Tanej pa na 18. mestu. Pri ┼żenskah pa je Eva kon─Źala na 9. mestu. Tako Eva kot Domen bi se s ┼íe enim preplezanim balvanom lahko uvrstila v finale.

V razgretem ve─Źernem ozra─Źju in vzdu┼íju, so se finalisti pomerili v 4 balvanih. Najbolje sta spet z njimi opravila Katja Debevec in Manuel Cornu. Vita je bila spet zelo blizu Katji, saj je potrebovala samo en poskus ve─Ź. Mo┼íki balvani so bili te┼żje postavljeni saj so prvi trije preplezali samo po 1 balvan. Na┼í Luka je kon─Źal na 6. mestu brez preplezanega balvana.

┼áe eno odli─Źno tekmovanje, ki plezanje pribli┼żuje nepoznavalcem tega ┼íporta in prina┼ía sve┼żino med ┼íportnimi dogodki. ─îestitke organizatorjem!

(foto: Triglav the Rock Ljubljana)

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.