V nedeljo, 30. avgusta se je v Ljubljani odvila prav posebna različica dogodka Triglav The Rock Ljubljana. Prvotni plan je bil plezanje po različnih delih mesta, vključno z znamenitostmi, kot je Rimski zid in Plečnikov podhod. Tik pred začetkom tekmovanja pa je začelo deževati in tako se je plezalo samo plezalnih centrih: Balvanija, Bolder Scena in Plezalni center Ljubljana. Skupno je bilo postavljenih 23 balvanov in prijavljenih okrog 150 tekmovalk in tekmovalcev. Na žalost je bila za tako število tekmovalcev, prijavna služba premajhna. Organizatorji po pa centrih so imeli premalo informacij, še posebej glede polfinala in finala.

Iz našega kluba so v kvalifikacijah plezali štirje tekmovalci: Tanej Cerar Božič, Eva Puhar, Hana Humerca in Nina Železnik. V polfinale sta se uvrstili Eva in Hana.

Polfinale je potekalo 6 metrov nad Ljubljanico, kjer je bila postavljena stena oz. bolje rečeno strop, na katerem so bili oprimki. Cilj je bil ročkati iz ene strani na drugo in to hitreje od nasprotnika. V polfinalu so se tekmovalcem iz kvalifikacij pridružili povabljeni tekmovalci: 10 žensk in 10 moških. Sistem kvalificiranja se mi ne zdi ravno posrečen. Slabši, “amaterski” tekmovalci celo dopoldne plezajo in se potem pomerijo s spočitimi “profesionalci”. Lahko bi bile kvalifikacije vsaj en dan prej.

Med povabljenimi sta bila tudi Vita Lukan in Luka Potočar. Tekmovalci so se med seboj pomerili v parih in tako smo dobili lestvico najhitrejših, ki je omogočala sestavljanje parov za finalne obračune. Eva in Hana sta tekmovanje končali v 1/8 finala. Vita in Luka sta počasi napredovala proti finalu. Na koncu je Luka v boju za 3. mesto zmagal, Vita pa se je pomerila z Mio Krampl v velikem finalu in zmagala!

Končni vrstni red pri ženskah je bil sledeč:

  1. Vita Lukan
  2. Mia Krampl
  3. Julija Kruder

Pri moških pa:

  1. Jernej Kruder
  2. Anže Peharc
  3. Luka Potočar

Polfinale in finale je vmes večkrat zmotil dež, vseeno pa je bilo tekmovanje pravi spektakel. Paša za oči in tudi za ušesa, za katere je poskrbel vsestranski Domen Švab.

Rezultati (jih še ni), galerija, galerija2

1 thoughts on “Triglav The Rock Ljubljana 2020

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.