Zaradi COVIDa smo šele prvi vikend v septembru dočakali začetek letošnjega državnega prvenstva v plezanju. Prva tekma je bila v balvanskem plezanju in je potekala na Logu pri Brezovici

V soboto so tekmovale plezalke in plezalci srednjih kategorij. V lepem vremenu so s svojimi kvalifikacijami pričele starejše deklice in dečki. Radovljico je v tej kategoriji zastopalo kar 9 predstavnikov. Z zanesljivim in pametnim nastopom si je Gorazd Jurekovič zagotovili nastop v finalu. Tanej Cerar Božič je finale zgrešil za eno mesto, zasedel je 7. mesto. Nejc Skumavec in Jan Ulčar sta zasedla 9., oziroma 13. mesto. Pri dekletih smo imeli kar 5 predstavnic. Najboljše plezanje je pokazala Maja Arnež, ki je zasedla 12. mesto, Lina Laharnar je zasedla 21. mesto, Ela Glavač 24. mesto, Pavla Ponikvar 25. mesto, ter Klara Škutelj 26. mesto.

V popoldanskem finalu smo imeli pri starejših dečkih le enega predstavnika. Gorazd Jurekovič je odplezal pametno brez večji napak in nepotrebnih poizkusov ter iz 3. mesta po kvalifikacijah napredoval na 1. mesto. Pri kadetinjah sta si finale izborili Eva Puhar in Hana Humerca. Po neprepričljivem plezanju je Eva vseeno zasedla drugo mesto, Hana pa je z 1 preplezanim balvanom zasedla 4. mesto.

V članskih kvalifikacijah smo imeli 5 predstavnikov. V finale se je uspelo uvrstiti Viti Lukan in Domnu Škoficu, Luka Potočar pa je zaradi prevelikega števila poizkusov izpadel že v kvalifikacijah. Prav tako sta svoj prvi članski nastop v kvalifikacijah zaključili Eva in Hana.

Po koncu članskih kvalifikacij, so s plezanjem pričeli mlajši dečki in mlajše deklice. Tekmovanje je potekalo na 10 balvanih, ki so jih tekmovalci plezali na flash. Balvani so bili enaki za oba spola, za vsakega pa so imeli tekmovalci na voljo le 5 poskusov. Kljub temu, da gre še za relativno mlade tekmovalce, smo lahko videli veliko borbenosti in odlično plezanje na novodobnih balvanih, ki od tekmovalcev zahtevajo široko paleto plezalnega znanja. Pri dekletih je Radovljico zastopala Maksa Tišler Močnik, ki je osvojila 6 vrhov in si s tem priplezala 15. mesto. En vrh več je dosegel Nejc Jeran, kar je pri fantih zadostovalo za 10. mesto. Po koncu mlajših deklic in dečkov so tekmovanje nadaljevali še cicibani in cicibanke. Sistem tekmovanja je bil enak kot v prejšnji kategoriji. Klub sta zastopala Marija Ponikvar in David Maler, ki sta osvojila 20. in 9. mesto. Obema čestitamo za uspešen prvi nastop na državnem prvenstvu!

Foto: Plezalni center Korenjak

Članski finale je bil po dolgem času res pravi finale, saj so na tekmi v Logu dejansko nastopali vsi najboljši plezalci. Po razburljivih 4 balvanih je Vita Lukan zasedla 2. mesto, takoj za nepremagljivo Janjo Garnbret, Domen Škofic pa je zasedel 4. mesto. Pri članih je slavil Zan Lovenjak Sudar.

Foto: Plezalni center Korenjak

Letos je bilo tudi prvič, da smo lahko spremljali članski finale preko spletnega prenosa. Posnetek si lahko ogledate na Youtube strani Slovenske reprezentance.

Čestitke še Mariji in Davidu za svoj prvi nastop na državnem prvenstvu, ter Evi in Hani za krstni nastop v kategorij članic!

Vsi rezultati.

(Napisali: Luka Štefan, Domen Švab in Vita Lukan)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.