V soboto, 13. 9. 2020, sej je odvila prva tekma Zahodne lige v sezoni 2020/21. Tekmovanje je potekalo v Logu pri Brezovici, na isti steni, ki je prejšnji vikend gostila tekmo državnega prvenstva.

Tekmovanje je za vsako kategorijo sestavljalo 9 balvanov, ki si jih tekmovalci plezali na flash. Na voljo so imeli 2 uri oziroma v nekaterih kategorijah 2 uri in 20 minut ter 10 poskusov za vsak balvan. Organizacija je bila na nivoju, saj je tekmovanje potekalo brez zamud. Tudi dobro vzdušje in vreme je pripomoglo, da je bil dogodek izpeljan brez večjih problemov.

Prvi so se v steno podali mlajši cicibani, kjer je tekmovalo presenetljivo malo tekmovalcev. Vsi upamo, da je bil razlog zgodnja ura, ne pa trenutno stanje s COVIDom. ŠPO Radovljico je zastopal Nikolaj Langus, ki je kljub (pre)težki postavitvi balvanov, zasedel odlično 4. mesto.

Po polurni pavzi so tekmovanje nadaljevali starejši cicibani in cicibanke, kjer smo imeli 4 tekmovalce. Pri dekletih se je najbolje odrezala Mina Budkovič (20. mesto), mesto za njo je sledila Lara Štremfelj, Avrora Arh pa je svoj prvi nastop na tekmovanju zaključila na 24. mestu. Pri fantih je v nekoliko manjši konkurenci Izak Müller zasedel 9. mesto.

Sledile so mlajše deklice/dečki, kjer je Maksa Tišler Močnik, po dobrem plezanju v močni konkurenci, zasedla 7. mesto. S solidnim plezanjem so svoj nastop zaključili tudi Zarja Jesenko (17. mesto), Iza Jeran Pirih (19. mesto) in David Maler (12. mesto).

V poznih popoldanskih urah so prišli na svoj račun še starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje, ki so plezali istočasno. Zaradi velikega števila prijavljenih v starejši kategoriji (kar je v zahodni ligi redkost), si tekmovalci niso smeli privoščiti nepotrebnih poskusov, saj je to v povprečju pomenilo okoli 10 minut čakanja, predvsem na lažji balvanih, kjer je bila gneča največja. Suvereno zmago si je v kategoriji kadetinj priplezala Maja Arnež, ki je s 7 vrhovi dokazala, da balvani niso bili pretežki, kot je delovalo na prvi pogled. Kljub nekoliko slabšem plezanju, je Jan Ulčar v kategoriji kadetov dosegel 4. mesto. Po svojih najboljših močeh je plezala tudi Ela Glavač, ki je v kategoriji starejših deklic osvojila 10. mesto, 15. mesto je pripadlo Lini Laharnar, 27. Anji Kovač in 29. Danaji Jesenko. V nekoliko slabše zastopani kategoriji starejših dečkov je Matjaž Grilc osvojil 8. mesto, Ažbe Jovanovič 11. mesto, mesto za njim je tekmovanje zaključil Nejc Jalen. Pri kadetih je Žiga Bertoncelj zasedel 7. mesto.

Kot že rečeno, smo spremljali dobro zastopano tekmovanje, kjer so se lahko tudi nekoliko manj izkušeni tekmovalci preizkusili na zahtevnih, vendar odlično postavljenih balvanih. Čestitke vsem tekmovalcem! (napisala: Vita Lukan)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.