V Buenos Aires-u potekajo mladinske olimpijske igre na katerih je prvič vključeno tudi športno plezanje. Iz Slovenije sta se na tekmovanje uvrstili dve tekmovalki, poleg Lučke Rakovec (ŠD Proteus), tudi naša Vita Lukan.

Sistem tekmovanja je bil tak, kot bo na olimpijskih igrah v Tokiju in tak kot je bil prvič preizkušen prejšnji mesec na svetovnem prvenstvu v Innsbruck-u – kombinacija. To pomeni, da tekmovalci v enem dnevu opravijo z vsemi tremi disciplinami (hitrost, balvani in težavnost).

Vita je kvalifikacije končala na 2. mestu (hitrost: 17., balvani: 3. in težavnost: 2.) in se uvrstila v finale, Lučka pa je ostala brez finala na 13. mestu (hitrost: 12., balvani: 13. in težavnost: 5.).

V finale se je uvrstilo 6 tekmovalk. Vita je začela je s 6. mestom v hitrosti, potem pa pokazala svoje sposobnosti v disciplinah, ki ji ji najbolj ležijo. V balvanih je bila 1., v težavnosti pa 3. Na žalost je bila finalna smer postavljena prelahko, saj so kar 4 tekmovalke dosegle vrh in se je na koncu o uvrstitvi odločalo glede na čas. Vseeno smo lahko zelo zadovoljni saj je Vita končala na 2. mestu!

Rezultati.

BRAVO VITA!!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.