Radovljiški župan Ciril Globočnik je prejšnji teden v prostorih Občine Radovljica, na tradicionalnem letnem sprejemu, čestital športnikom, ki so v zadnjem letu osvojili odličja na velikih mednarodnih tekmovanjih. Med njimi so bili tudi trije naši najboljši plezalci: Vita Lukan, Luka Potočar in Domen Škofic.

Ob tej priložnosti je župan Domnu izročil plaketo Občine Radovljica za izjemne dosežke v športnem plezanju. Plaketo bi moral prejeti že avgusta ob podelitvi priznanj ob občinskem prazniku, ampak se podelitve na žalost ni mogel udeležiti. Obrazložitve s strani občine so sledeče:

V minulem letu so bili uspešni tudi drugi plezalci športno plezalnega odseka Planinskega društva Radovljica. Vita Lukan je že lani osvojila naslov mladinske svetovne prvakinje v ruskem Permu in skupno zmago v evropskem mladinskem pokalu v težavnosti. S tem se je uvrstila tudi v slovensko reprezentanco za mladinske olimpijske igre, ki se bodo v Buenos Airesu začele 6. oktobra. Na evropskem mladinskem prvenstvu maja letos v avstrijskem Imstu je v disciplini težavnost osvojila bronasto medaljo, na svetovnem mladinskem prvenstvu avgusta v Moskvi pa bron v disciplini balvani in naslovom svetovne mladinske prvakinje v težavnosti. Zatem je na evropskem prvenstvu v Bruslju osvojila nov naslov evropske mladinske prvakinje v kombinaciji, na balvanih pa bronasto medaljo.

Športni plezalec Luka Potočar se je s pomladnega evropskega mladinskega prvenstva v Imstu vrnil s srebrno medaljo v disciplini težavnost, z evropskega mladinskega prvenstva v Bruslju pa z bronasto medaljo v kombinaciji. V Moskvi je osvojil naslov svetovnega mladinskega podprvaka v disciplini težavnost, v isti disciplini pa tudi skupni mladinski evropski pokal za leto 2018. Vita Lukan in Luka Potočar trenirata pod vodstvom Domna Švaba.

Ponosni smo na naše tekmovalce in njihove dosežke in veseli, da to opazijo tudi drugi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.