Nova tekma za državno prvenstvo v športnem plezanju se je odvila pretekli vikend v Škofji Loki.

Sobotni del tekmovanja so začeli starejši dečki in deklice, ter kadeti in kadetinje. Pri starejših deklicah sta za Radovljico plezali Hana Humerca in Eva Puhar. V nekoliko neposrečeno postavljeni kvalifikacijski smeri tako Hana kot Eva nista pokazali najboljšega plezanja, a sta se vseeno nekoliko srečno uvrstili v finale, kjer je plezalo kar 14 tekmovalk. Tudi v finalu nista naredili presežka, kar je na koncu zadostovalo za 14. mesto Hane in 10. mesto Eve.

Od naših kadetinj sta nastopali Nina Grošelj in Lara Nikolič. Tudi njuna nastopa nista bila najboljša. Obe sta tekmovanje zaključili na 11. mestu. Luka Potočar je po dobrem nastopu v kvalifikacijah zopet pokazal prevlado tudi v finalu in vknjižil novo zmago med kadeti.

Pri članih smo imeli štiri predstavnike. Domen Škofic in Luka Potočar sta se kot prvi in tretji uvrstila v finale, Lara Nikolič in Nina Grošelj, ki sta prvič nastopili pri članicah, pa sta tekmovanje zaključili v kvalifikacijah na 10. mestu. Spektakularen večerni finale z lightshow-om in glasno glasbo se je odvil v našo korist. Domen je vpisal novo zmago, Luka pa je po nekoliko neprepričljivem zgornjem delu smeri zasedel še vedno dobro 4. mesto.
(napisal: Domen Švab)

V nedeljo so bile na vrsti še mlajše kategorije. Tekmovalke in tekmovalci so tekmovali v dveh smereh.

Po prvi smeri rezultati niso bili najboljši, vendar so naši tekmovalci rezultate po drugi smeri izboljšali.

V močni konkurenci je v kategoriji mlajših dečkov Gorazd Jurekovič zasedel 4. mesto. Če se mu v prvi smeri ne bi pripetila napaka, bi bil na zmagovalnem odru. Dobro sta plezala Jan Ulčar, ki je zasedel 11. mesto in Tanej Cerar Božič, ki je zasedel 13. mesto.

V kategoriji mlajših deklic je najboljše plezanje pokazala Maja Arnež, tekmovanje je zaključila na 8. mestu. V tej kategoriji smo imeli še tri predstavnice, ki so zasedle naslednje rezultate: Klara Škutelj 15., Lina Laharnar 16. in Ela Glavač 17. mesto.

Že naslednji vikend nas čaka nova balvanska tekma v Kamniku.
(napisal: Luka Štefan)

Fotografije in rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.