V soboto in nedeljo, 15. in 16. 9. 2018, je v Vipavi potekala prva tekma Zahodne lige 2018/2019. ŠPO Radovljica je zastopalo 18 plezalcev.

V soboto smo imeli samo eno predstavnico. Med starejšimi cicibankami je Maksa Tišler Močnik končala na 7. mestu.

V nedeljo so tekmo začele mlajše deklice. Med njimi sta plezali Lina Laharnar, ki je bila 5., in Nuša Jan, ki je po neugodnem padcu tekmo žal končala predčasno.

Sledili so jim mlajši dečki, med katerimi smo imeli tri predstavnike. Nejc Jeran Pirih je dosegel 7 vrhov od desetih, kar je zadostovalo za 11. mesto. Matjaž Grilc pa je z enim vrhom več osvojil 8. Gorazd Jurekovič se je z izvrstnim plezanjem zavihtel na 1. mesto. Za vseh 10 vrhov je potreboval le 11 poskusov.

Tekmo so nadaljevale starejše deklice in kadetinje. Pri starejših deklicah smo imeli tri plezalke med prvo peterico. Eva Puhar je pometla s konkurenco in vse bolderje preplezala v 1. poskusu. Nekaj več sta jih potrebovali Maja Arnež in Hana Humerca, ki sta zasedli 3. in 4. mesto. Uspeh sta dopolnili Živa Jovanovič z 9. mestom in Klara Škutelj s 15.

Tudi pri kadetinjah smo videli veliko doseženih vrhov. Lara Nikolič je preplezala 9 bolderjev in je dosegla 4. mesto. Nina Železnik je za isto število vrhov potrebovala 8 poskusov več in si tako priplezala 5. mesto. Nina Grošelj pa je bila 8.

Tekmo so sklenili starejši dečki in kadeti. V kategoriji starejših dečkov smo imeli štiri predstavnike. V težki konkurenci je Jan Ulčar dosegel 15. mesto, Žiga Bertoncelj pa 11. Tanej Cerar Božič in Nejc Skumavec sta se prebila v peterico. Tanej je dosegel 5. mesto, Nejc pa je z odličnim plezanjem posegel po bronu in si priplezal svojo prvo medaljo.

Vsi plezalci so se izvrstno odrezali in nam popestrili sončen konec tedna.

Vsi rezultati so tukaj, fotografije pa tukaj.

(Napisal: Nejc Primc, foto: Mojca Eržen)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.