V soboto, 13. 1. 2019, je v Žirovnici potekala druga tekma Zahodne lige sezone 2018/19. Začela se je ob devetih zjutraj z mlajšimi in starejšimi cicibani. Naš najboljši mlajši ciciban je bil Izak Müller na 15. mestu. V isti kategoriji so plezali še Jon Matia Mincu (16. mesto), Drejc Turk (18. mesto) in Marcel Resman (20. mesto).

Fantom so sledile še dekleta v kategorijah mlajše in starejše cicibanke. V kategoriji mlajše cicibanke smo imeli 7 predstavnic. Mina Resman je zasedla 18. mesto, takoj za njo na 19. mesto pa je priplezala Sara Petrovčič. Pridružile so se jima še Lara Štremfelj (21. mesto),  Hana Mencinger (24. mesto), Sara Korošec (29.mesto), Trina Mesojedec Erzin (31.mesto) in Eva Robič (32. mesto).

Pri starejših cicibankah si je Maksa Tišler Močnik priborila mesto v najboljši deseterici in zasedla 9. mesto. Iza Jeran Pirih je bila 23., Zarja Jesenko 29.,  Špela Česnovar 43., Stella Ažman 46., Iva Eržen 47., Hana Košir pa 53.

Dekleta so štafeto spet predale fantom. V kategorijah mlajši dečki je Gorazd Jurekovič zasedel 2. mesto, njegov uspeh pa je dopolnil Nejc Jeran Pirih s 7. mestom. V deseterico je splezal še Andrej Ponikvar in sicer na 9. mesto. Matjaž Grilc je bil 13., Nejc Jalen pa 24.

Kategorijo starejših dečkov so zastopali štirje naši plezalci in prav vsi so se prebili v deseterico. Žiga Bertoncelj je bil 9., Jan Ulčar pa 5. Medalja, ki jo je osvoji Nejc Skumavec je bila srebrnega leska, Tanej Cerar Božič pa je posegel po zlatu.

Tekmo so sključile mlajše in starejše deklice. Pri mlajših deklicah je bila naša najboljša Lina Laharnar, ki je priplezala na 4. mesto. Njen uspeh je dopolnila Ela Glavač na 10. mestu. V najštevilčnejši kategoriji so v močni konkurenci plezale še Anja Kovačič (40. mesto), Sergeja Janežič Dolinšek (41. mesto), Danaja Jesenko (43. mesto), Tara Zidar (48. mesto) in Pavla Kavčič (50. mesto).

Med starejšimi deklicami je plezalo 7 naših plezalk. Lucija Janežič Dolinšek je zasedla 22. mesto, Živa Jovanovič 16. mesto, Klara Škutelj 14. mesto in Pavla Ponikvar 12. mesto. 3 plezalke so se prebile med deset najboljših. Maja Arnež je zasedla 8. mesto. Najboljši dve, Evo Puhar (2. mesto) in Hano Humerca (1. mesto), pa je ločilo le 6 sekund, saj sta obe dosegli dva vrhova.

Tekma je bila za mnoge prva v življenju in prav vsi so se zelo dobro odrezali. Naslednja tekma Zahodne lige bo 16. februarja na Jesenicah.
(napisala: Mojca Eržen)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.