V nedeljo, 27. 3. 2022, se je odvijala druga tekma letošnje zahodne lige! Plezalci so se odpravili raziskovati balvane, katere skriva dvorana Korenjaka v Logu pri Brezovici.

Zaradi prijavljenih več kot 400 otrok, so se kategorije povsem razčlenile, tako da se je tekma začela že zgodaj zjutraj. S precej zgodnjo jutranjo uro pričetka, so se morali sprijazniti Jakob Fonda, Matevž Višnar in Domen Štegel (mlajši cicibani), a ne glede na to, so vsi trije po končani tekmi odkorakali do staršev s širokim nasmehom. 😀

Priplezali so si končni rezultat:
Domen Štegel 13. mesto
Matevž Višnar 16.mesto
Jakob Fonda 32. mesto

Med plezanjem cicibanov, pa so se naše najmlajše cicibanke Nina Rodman, Mina Tomažin in Jera Arh, že ogrevale in pripravljale na njihov nastop. Bile so v polnem pričakovanju, kako se bo odvila njihova prva oz. ena izmed prvih tekem.

Nina Rodman 12. mesto
Mina Tomažin 16. mesto
Jera Arh 24. mesto

Nato so ponovno tekmovali fantje. Tibor Mohar je končal na drugi najvišji stopnički. Ponovno ga je do zmage ločilo le čisto čisto malo! En “ponesrečen” poskus ga je ločil od zmagovalca, a vseeno je 2. mesto ODLIČEN rezultat! V isti kategoriji je plezal tudi Izak Muller, ki je tekmo končal na šestnajstem mestu.

Pri starejših cicibankah so naš klub zastopale Mina Budkovič, Lara Štremfelj, Zala Feltrin, Julija Rozman, Neža Bole in Eva Robič. Ob precejšnem številu prijavljenih v tej kategoriji, je bilo za svoj poskus potrebno čakati precej več, kot v prejšnjih kategorijah.
Po uri in pol, so dekleta končala na sledečih mestih:

Mina Budkovič 7. mesto
Lara Štremfelj 13. mesto
Eva Robič 29. mesto
Neža Bole 42. mesto
Julija Rozman 50. mesto
Zala Feltrin 59. mesto

(Napisala: Nina Železniki)

Po tekmi starejših cicibank, so postavljalci smeri spremenili postavitev balvanov, tako, da so se naslednje kategorije spopadle z nekoliko bolj atraktivnimi balvanskimi problemi. Začeli so mlajši dečki, kjer smo imeli 4 predstavnike. Najbolje se je odrezal Jakob Kovačič, ki je na nekoliko bolj ‘platasti’ steni pokazal svoj talent in občutek za plezanje in tekmo končal tik pod zmagovalnim odrom na 4. mestu. Sledili so David Maler (8. mesto), novi član našega odseka Rene Kokalj (9. mesto) in Lev Oskar Mohar (15.mesto).

Sledile so mlajše deklice, kjer je zmagovalni oder povsem okupiralo ŠD Balvanija. S 7 vrhovi je bila najbližje Marija Ponikvar, ki je na koncu zasedla 8. mesto v konkurenci 59. tekmovalk. Odlično se je izkazala tudi Izza Jeran Pirih, ki je zasedla 17. mesto. Novih tekmovalnih izkušenj so si nabrale tudi Iva Eržen (40. mesto), Eva Zupan (46.mesto) in Stella Ažaman (48. mesto).

Zadnja je na vrsto prišla skupina, kjer so bile združene kategorije starejših deklic in dečkov ter kadeti in kadetinje. Zaradi velikega števila prijavljenih so tekmovalni čas podaljšali na 2 uri in 15min, tako, da se je tekma končala šele ob 21.30. Vendar časovni pritisk in sorazmerno nizke temperature, niso ustavile Ane Koselj, ki je v kategoriji starejših deklic prepričljivo osvojila 1. mesto. Odlično delo je opravil tudi Žiga Bertoncelj, ki je v kategoriji kadetov v zadnji minuti preplezal balvan, ki mu je zagotovil mesto na odru za zmagovalce; tekmo je končal na 3. mestu.

Tekma je potekala v super vremenu, kar je v Log privabilo kar nekaj staršev in ostalih gledalcev. Kljub večjem številu udeležencev, ni bilo večjih zamud. Nekateri balvani so tekmovalcem povzročali kar nekaj preglavic, vendar je bila težavnost primerna, kar je na koncu potrdila tudi ustrezna razvrstitev tekmovalcev.
Prihajajoči vikend nas v Logu ponovno čaka tekma – tokrat je na sporedu državno prvenstvo, kjer bodo kljub zastopali tekmovalci tekmovalnih skupin. Vabljeni! (Napisala: Vita Lukan)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.