Tekma zahodne lige v Kamniku se je za starejše kategorije začela že v petek popoldne. To je pomenilo, da se je marsikdo ujel v kolonah proti Kamniku, a smo vsi iz našega kluba prišli (dovolj) zgodaj.

Tekmo so začela dekleta, kjer so nas predstavljale: Maksa Tišler Močnik in Ana Koselj (starejši deklici) ter Pavla Ponikvar in Ela Glavač (kadetinji). Ker sta obe kategoriji plezali skupaj je bilo, predvsem na težjih balvanih, kar nekaj vrste. Maksa in Ana sta končali tik pod stopničkami, na 4. in 5. mestu. Pavla je z odličnim plezanjem prišla do brona, Ela pa je z eno cono manj končala na 5. mestu.

Na precej podobnih balvanih so plezali še fantje. Med zelo izenačenimi kadeti je Žiga Bertoncelj, zaradi nekaj poskusov preveč pristal na 6. mestu.
(napisal: Nejc Primc)

Vsi rezultati.

Naslednje jutro, v soboto, pa je bilo v Plezalnem klubu Kamnik zopet pestro. Balvane so prve napadle mlajše cicibanke in našemu klubu priplezale naslednje rezultate:

9. mesto Nina Rodman,
13. mesto Mina Tomažin,
20. mesto Jera Arh,
32. mesto Ronja Zalokar.

Takoj za njimi pa so plezali mlajši cicibani, kjer smo imeli dva zastopnika. Domna Šlegla, ki je bil 9. in Jakob Ana Pavlovskega, ki je pristal na 15. mestu. Mlajših cicibanov je bilo le 20, zato so imeli fanti dovolj časa in prostora, da so lahko plezali umirjeno.
(napisala: Tanja Železnik)

V številčni kategoriji starejših cicibank (tekmovalo jih je kar 78) smo imeli 8 tekmovalk. Najboljša je bila Mina Budkovič na 6. mestu, sledila ji je Lara Štremfelj na 7. Obe sta, od skupno devetih balvanov, preplezali 8. Ločili so ju 4 poskusi. Naja Pretnar je za las zgrešila deseterico in končala na 12. mestu. Tekmovale so še Aurora Arh (27. mesto), Zala Feltrin (49. mesto), Neža Bole (52. mesto), Eva Robič (59. mesto) in Daša Dežman (71. mesto).

Pri starejših cicibanih se je vnel hud boj za prva mesta. Najboljša osmerica je namreč preplezala vseh 9 balvanov, zato so odločali poskusi. Medaljo najžlahtnejše kovine si je okrog vratu ovesil naš Tibor Mohar, ki je za vseh 9 vrhov potreboval 11 poskusov. V tej kategoriji sta tekmovala še Marcel Resman (45. mesto) in Urh Šanca (48. mesto).

Steno so nato spet zavzela dekleta in sicer kategorija mlajših deklic. Naša zasedba je bila številčna, tekmovalo je 9 deklet. Iza Jeran Pirih je dosegla 8 vrhov in tekmo končala na 9. mestu. Z enim vrhom manj ji je na 10. sledila Marija Ponikvar. Eva Zupan je dosegla 21. mesto, zastopale pa so nas še Iva Eržen (34. mesto), Tia Justin (37. mesto), Mina Resman (42. mesto), Stella Ažman (47. mesto) in debutantka na tekmah Zahodne lige Evelina Žlebnik (52. mesto).

Dan so zaključili mlajši dečki, kjer smo imeli 4 predstavnike. Tudi v tej kategoriji so odločali poskusi. Z vsemi preplezanimi balvani, a tremi poskusi več od zmagovalca, je Rene Kokalj dopolnil zmagovalne stopničke in tekmo zaključil na 3. mestu. David Maler je z enim vrhom manj dosegel 5. mesto. V deseterici nas je zastopal še Jakob Kovačič (10. mesto), Lev Oskar Mohar pa je tekmo zaključil na 18. mestu.

Vsem tekmovalcem iz srca čestitamo in se veselimo njihovih nadaljnjih uspehov.
(napisala: Mojca Eržen)

Vsi rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.