Pa je pri┼íla na vrsto tudi doma─Źa tekma. 16. in 17. marca so dvorano Osnovne ┼íole Radovljica zasedli nadobudni mladi plezalci in plezalke. Tekme se je udele┼żilo kar dobrih 460 tekmovalk in tekmovalcev! Da smo pripravili stene in celotno prizori┼í─Źe pa je pripomoglo veliko ┼ítevilo prostovoljk in prostovoljcev, ki so ┼żrtvovali ogromno delovnih ur. Vsem se globoko zahvaljujemo. Ravno tako pa se zahvaljujemo sponzorjem, ki so nam pomagali.

V soboto so se dokazovali najmlaj┼íi. Za─Źeli so mlaj┼íi cicibani in cicibanke, ki so plezali hkrati. V kategoriji mlaj┼íih cicibanov se je izkazal Jakob Fonda, ki si je priplezal srebrno medaljo. Zbral je 8 vrhov in 9 con. O┼żbej Zupan je bil 13., dosegel je 4 vrhove. Izak Jekovec je bil 17., ┼Żak Tav─Źar pa 18. V isti kategoriji so plezali ┼íe Grega Polajnar, Luka Polajnar in Erazem Cilen┼íek.

Med puncami se je Iva Lavtar Mikanovi─Ź uvrstila tik pod stopni─Źke, na 4. mesto, Zala Mordej pa je zaklju─Źila deseterico. Anika ┼áolar je bila 20., Ne┼ża ┼áolar in Ajda Grilc sta si razdelili 22. mesto, Lena Kolman pa je priplezala tik za njiju, na 24. mesto, Iza Lazar in Ema Plecity Papler pa sta si razdelili 29. mesto. V isti kategoriji je plezala ┼íe Manca Resman.┬áVe─Źina v kategoriji mlaj┼íih cicibanov je tekmovala prvi─Ź, zato ─Źestitamo tako za pogum kot za priplezana mesta.

Po mlaj┼íih cicibanih┬áso telovadnico zavzeli najprej fantje iz kategorije starej┼íih cicibanov. Andra┼ż Horvat je bil 39., Jaka Zaman 43., Jaka Gartner 44., Matev┼ż Vi┼ínar 45. in Vid Erzeti─Ź 47.

Popoldne so stene okupirale starej┼íe cicibanke. V kategoriji je plezalo ve─Ź kot 70 deklet. Na┼ía najbolj┼ía je bila Nina Rodman, ki je dosegla 5. mesto. V deseterico sta se uvrstili ┼íe Jera Arh na 9. mestu in Gaja Kova─Źi─Ź na 10. Pika Manfreda je bila 22., Mina Toma┼żin pa 23. Jera Budkovi─Ź je zasedla 47. mesto, Nika Cilen┼íek je bila 59., Klara Ma┼ía Gra─Źner je priplezala na mesto za njo, na 60., Mia Verta─Źnik pa na 63., sledila je Inti ┼átremfelj na 65. mestu, Zala Dolenc tik za njo na 66. in pa ┼íe Sara ┼átravs na 67. Iza Terseglav je dosegla 71. mesto,┬áSophia Maria Whitfield je bila 74., Mila Arih pa 75.

Dan so zaklju─Źili mlaj┼íi de─Źki. Tibor Mohar je vse balvane preplezal v 15 poskusih, kar je zadostovalo za 2. mesto. Izak M├╝ller in Gal Justin sta si razdelila 22. mesto, sledila pa sta ┼íe Nejc Glivar na 48. mestu in Oskar Bakoni─Ź na 50. (napisala: Mojca Primc)

V nedeljo so se na steno v dveh skupinah najprej podale mlaj┼íe deklice. Najbolje se je izkazala Lara ┼átremfelj, ki je tekmo kon─Źala na odli─Źnem 4. mestu. Zala Feltrin je bila 20., Naja Pretnar 34., Rebeka ┼áolar Dejanovi─ç 50., Lucija Sever 64., Vita Rozman 70., Isabela Skube 72. in pa Iza Resman 78.

V ┼íe ve─Źji zasedbi so se nato na balvanih preizkusile starej┼íe deklice in kadetinje. Pri starej┼íih deklicah si je Marija Ponikvar priborila 11. mesto, sledile so ji Eva Zupan, Nika Pretnar in Iza Jeran Pirih, ki so v enakem vrstnem redu dosegle slede─Źe rezultate: 14., 16. in 18. mesto. Zala Sokli─Ź si je priplezala 39. mesto tik za njo, na 40. mestu pa je kon─Źala Tia Justin. Sledile so ┼íe Iva Er┼żen, ki je dosegla 43. mesto ter Mina Resman, Ula ┼áolar, Ajda Fir in Stella A┼żman, ki so si razdelile 45. mesto.

Tekmovanje smo zaklju─Źili s starej┼íimi de─Źki in kadeti. Pri starej┼íih de─Źkih smo imeli le tri predstavnike, a smo kljub temu dosegli odli─Źne rezultate. David Maler je tekmo kon─Źal na 6. mestu ne dale─Ź za njim pa sta bila ┼íe Oskar Lev Mohar, ki je bil 11. in pa Rene Kokalj, ki je bil 18.

Pri kadetih in kadetinjah nismo imeli nobenih predstavnikov. (napisala: Hana Humerca)

Rezultati: sobota in nedelja.
Fotografije: sobota in nedelja.

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.