Pa je prišla na vrsto tudi domača tekma. 16. in 17. marca so dvorano Osnovne šole Radovljica zasedli nadobudni mladi plezalci in plezalke. Tekme se je udeležilo kar dobrih 460 tekmovalk in tekmovalcev! Da smo pripravili stene in celotno prizorišče pa je pripomoglo veliko število prostovoljk in prostovoljcev, ki so žrtvovali ogromno delovnih ur. Vsem se globoko zahvaljujemo. Ravno tako pa se zahvaljujemo sponzorjem, ki so nam pomagali.

V soboto so se dokazovali najmlajši. Začeli so mlajši cicibani in cicibanke, ki so plezali hkrati. V kategoriji mlajših cicibanov se je izkazal Jakob Fonda, ki si je priplezal srebrno medaljo. Zbral je 8 vrhov in 9 con. Ožbej Zupan je bil 13., dosegel je 4 vrhove. Izak Jekovec je bil 17., Žak Tavčar pa 18. V isti kategoriji so plezali še Grega Polajnar, Luka Polajnar in Erazem Cilenšek.

Med puncami se je Iva Lavtar Mikanovič uvrstila tik pod stopničke, na 4. mesto, Zala Mordej pa je zaključila deseterico. Anika Šolar je bila 20., Neža Šolar in Ajda Grilc sta si razdelili 22. mesto, Lena Kolman pa je priplezala tik za njiju, na 24. mesto, Iza Lazar in Ema Plecity Papler pa sta si razdelili 29. mesto. V isti kategoriji je plezala še Manca Resman. Večina v kategoriji mlajših cicibanov je tekmovala prvič, zato čestitamo tako za pogum kot za priplezana mesta.

Po mlajših cicibanih so telovadnico zavzeli najprej fantje iz kategorije starejših cicibanov. Andraž Horvat je bil 39., Jaka Zaman 43., Jaka Gartner 44., Matevž Višnar 45. in Vid Erzetič 47.

Popoldne so stene okupirale starejše cicibanke. V kategoriji je plezalo več kot 70 deklet. Naša najboljša je bila Nina Rodman, ki je dosegla 5. mesto. V deseterico sta se uvrstili še Jera Arh na 9. mestu in Gaja Kovačič na 10. Pika Manfreda je bila 22., Mina Tomažin pa 23. Jera Budkovič je zasedla 47. mesto, Nika Cilenšek je bila 59., Klara Maša Gračner je priplezala na mesto za njo, na 60., Mia Vertačnik pa na 63., sledila je Inti Štremfelj na 65. mestu, Zala Dolenc tik za njo na 66. in pa še Sara Štravs na 67. Iza Terseglav je dosegla 71. mesto, Sophia Maria Whitfield je bila 74., Mila Arih pa 75.

Dan so zaključili mlajši dečki. Tibor Mohar je vse balvane preplezal v 15 poskusih, kar je zadostovalo za 2. mesto. Izak Müller in Gal Justin sta si razdelila 22. mesto, sledila pa sta še Nejc Glivar na 48. mestu in Oskar Bakonič na 50. (napisala: Mojca Primc)

V nedeljo so se na steno v dveh skupinah najprej podale mlajše deklice. Najbolje se je izkazala Lara Štremfelj, ki je tekmo končala na odličnem 4. mestu. Zala Feltrin je bila 20., Naja Pretnar 34., Rebeka Šolar Dejanović 50., Lucija Sever 64., Vita Rozman 70., Isabela Skube 72. in pa Iza Resman 78.

V še večji zasedbi so se nato na balvanih preizkusile starejše deklice in kadetinje. Pri starejših deklicah si je Marija Ponikvar priborila 11. mesto, sledile so ji Eva Zupan, Nika Pretnar in Iza Jeran Pirih, ki so v enakem vrstnem redu dosegle sledeče rezultate: 14., 16. in 18. mesto. Zala Soklič si je priplezala 39. mesto tik za njo, na 40. mestu pa je končala Tia Justin. Sledile so še Iva Eržen, ki je dosegla 43. mesto ter Mina Resman, Ula Šolar, Ajda Fir in Stella Ažman, ki so si razdelile 45. mesto.

Tekmovanje smo zaključili s starejšimi dečki in kadeti. Pri starejših dečkih smo imeli le tri predstavnike, a smo kljub temu dosegli odlične rezultate. David Maler je tekmo končal na 6. mestu ne daleč za njim pa sta bila še Oskar Lev Mohar, ki je bil 11. in pa Rene Kokalj, ki je bil 18.

Pri kadetih in kadetinjah nismo imeli nobenih predstavnikov. (napisala: Hana Humerca)

Rezultati: sobota in nedelja.
Fotografije: sobota in nedelja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.