Prva tekma Zahodne lige letošnje sezone je potekala 14. 1. 2024, v Šenčurju. Zaradi velikega števila prijav, so organizatorji en dan prepolovili v dva. Prvo nedeljo so zavzele mlajše kategorije. Začeli so mlajši cicibani, med katerimi smo imeli 3 predstavnike. Jakob Fonda se je povzpel na 2. stopničko in si priplezal srebrno medaljo. Ožbej Zupan in Ian Kos pa sta na svoji krstni tekmi osvojila odlično 9. in 13. mesto.

Istočasno so plezale tudi mlajše cicibanke. V kategoriji je tekmovalo 38 deklet, med njimi 5 naših. Najboljša je bila Iva Lavtar Mikanovič, ki je dosegla 7. mesto. Tik za deseterico je bila tudi Zala Mordej, na 12. mestu. Neža Šolar je dosegla 17. mesto, Anika Šolar 22. in Julija Jazbec Pogačnik pa 23.

Popoldne so prizorišče dobesedno zapolnile starejše cicibanke, saj jih je v kategoriji plezalo kar 87. Kar 3 naše tekmovalke so dosegle mesto v najboljši osmerici. Jera Arh je dosegla vrh ene smeri in tako bila 5., Mini Tomažin in Gaji Kovačič pa je do vrha zmanjkalo le malo, dosegli sta 7. in 8. mesto. Pika Manfreda je bila 13., kljub zelo dobri višini, ji jo je zagodel čas. Lana Zapušek je bila 60., Mia Vertačnik 62., Nika Cilenšek 65., Inti Štremfelj 68., Iza Terseglav 76., Sara Štravs 81., Zala Dolenc 86. in Luna Kožel Černe 87.

Tako kot pri mlajših cicibanih, so tudi starejši fanti in dekleta plezali hkrati. Med starejšimi cicibani smo imeli 4 predstavnike. Vsi štirje so se na tekmi pomerili prvič. Jaka Zaman je dosegel 38. mesto, Jaka Gartner 50., Andraž Horvat 52. in Vid Erzetič 55.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za uspehe in borbo, ki so jo pokazali v smereh (napisala: Mojca Primc).

Rezultati, fotografije.

Tekma za starejše kategorije bo v nedeljo, 21. 1. 2024. Vabljeni!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.