V soboto, 11. 11 2023, je bila v Novem mestu zadnja tekma letošnjega državnega prvenstva. Tekmovalo se je na zelo zanimivih in ravno prav težkih balvanih. Začelo se je s kvalifikacijami starejših dečkov in deklic. Za finale pri deklicah je bilo treba preplezati 6 od 8 balvanov, kar je uspelo Maksi Tišler Močnik. Marija Ponikvar je bila 21., Eva Zupan in Nika Pretnar sta bili 26., Iza Jeran Pirih pa 28.

Pri dečkih je bil David Maler 22., Lev Oskar Mohar pa je predčasno zaključil zaradi poškodbe in bil 26. Pri cicibankah se je plezalo 10 balvanov. Najbolje je šlo Naji Pretnar, ki je splezala 7 balvanov in se uvrstila na 14. mesto. Nina Rodman je bila 26., Pika Manfreda 27. in Mina Tomažin 32. Sledil je finale deklic in dečkov. Maksa je plezalo odlično in edina uspela preplezati vse 4 balvane. Tako je zmagala tekmo v Novem mestu in v skupnem seštevku zasedla 2. mesto. (napisal: Jure Primc)

V nedeljo, 12. 11. pa so se pomerili še kadeti in kadetinje ter mlajši dečki in mlajše deklice. Najprej smo spremljali kvalifikacije kadetov in kadetinj, kjer so tekmovali Gorazd Jurekovič, Nejc Jeran Pirih, Ana Koselj in Tinka Rakar. Nejc je po kvalifikacijah tudi zaključil svoje tekmovanje in s tremi preplezanimi balvani končal na 12. mestu, ostali trije tekmovalci pa so se uvrstili v finale.

Sledili sta kategoriji mlajših dečkov in deklic, kjer so tekmovalci poskušali preplezati 10 balvanov. Najbolje se je odrezal Jakob Kovačič, ki jih je preplezal 6 in dosegel 6. mesto. Samo z enim poskusom razlike pa je Rene Kokalj dosegel 7. mesto. Tibor Mohar je tekmo končal na 11. mestu, Izak Müller pa na 26. Pri dekletih je Lara Štremfelj zasedla 23. mesto, Mina Budkovič pa 18. Čisto na koncu smo bili priče še skupni podelitvi balvanske sezone. Fantje so zasedli sledeče rezultate: Jakob Kovačič 4., Rene Kokalj 6., Tibor Mohar 8., Izak Müller 25. in Gal Justin 32. mesto. Pri dekletih sta si Mina Budkovič in Lara Štremfelj priborili 12. in 14. mesto.

Za tem so se na steno podali še naši finalisti. Tinka je preplezala vse 4  balvane, Ana pa 3 in sta s tem končali na odličnem 2. in 3. mestu. Gorazd pa je z vsemi preplezanimi balvani dosegel 1. mesto. V skupnem seštevku so dosegli naslednje rezultate: Tinka Rakar 2., Ana Koselj 3., Ela Glavač 18. Gorazd Jurekovič 1. in Nejc Jeran Pirih 18. mesto.

Dan smo zaključili s podelitvijo za najboljši klub letošnje sezone, kjer smo domov odnesli pokal za prvo mesto. (napisala: Hana Humerca)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.