Pretekli vikend je Plezalni center Ljubljana organiziral prvo tekmo državnega prvenstva v težavnostnem plezanju. Kljub “koronskim” ukrepom je bila tekma odlično organizirana.

V soboto se je tekmovanje začelo s kvalifikacijami za srednje kategorije.

V kategoriji starejših deklic se je Tinka Rakar brez večjih težav uvrstila v finale. V finale se je uvrstil tudi Gorazd Jurekovič v kategoriji starejših dečkov. Nejc Jeran Pirih je žal finale zgrešil za eno mesto, zasedel je 9. mesto.

V kategoriji kadetinj se je v finale uvrstila Eva Puhar , Hana Humerca je z napako finale zgrešila za eno mesto, zasedla je 9. mesto. Maja Arnež je zasedla 11. mesto. Pri kadetih sta se v finale uvrstila Tanej Cerar Božič in Jan Ulčar. Nejc Skumavec je zasedel 9. mesto. V finalu je Tinka Rakar naredila napako ter rezultat poslabšala, zasedla je 8. mesto. Gorazd Jurekovič je kot edin preplezal smer do vrha, ter zmagal. Odlično plezanje v finalu je prikazala Eva Puhar, kar je zadostovalo za odlično 3. mesto. Tanej Cerar Božič je zasedel 6. mesto, Jan Ulčar pa 7. mesto. (napisal: Luka Štefan)

V članske kvalifikacije se je podalo 6 radovljičanov. Prvič je pri članih nastopil Tanej Cerar Božič, ki se v članski smeri ni najbolje znašel ter končal že v kvalifikacijah na 26. mestu. Prav tako so v kvalifikacijah ena za drugo obstale vse naša punce. Eva Puhar je bila 11., Vita Lukan 12. in Hana Humerca 13. Bolje sta kvalifikacije odplezala Luka Potočar (1.) ter Domen Škofic (7.). V finalu sta oba pokazala odlično pripravljenost. Najvišjo višino so v finalu dosegli kar trije tekmovalci, kar je pomenilo, da bo za končno razvrstitev med temi tremi tekmovalci odločal nastop v kvalifikacijah. Prvo zmago v letošnji sezoni si je tako priplezal Luka, Domen pa je zasedel odlično 3. mesto. Pri dekletih je slavila Mia Krampl (AO Kranj).

Ljubljana in organizator Plezalni center Ljubljana sta se izkazala z organizacijo tekme, ki je potekala v odličnem vzdušju in dobršno mero gledalcev. Upamo, da izvedbo ponovijo v naslednjih letih. (napisal: Domen Švab)

V nedeljo so s tekmo začeli mlajši dečki in deklice. Za Izo Jeran-Pirih, Zarjo Jesenko in Marijo Ponikvar je bila to prva tekma državnega prvenstva v težavnosti. V obeh smereh so prišle visoko. Uvrstile so se: Iza 16., Zarja 18. in Marija 23. Najbolje od naših je plezala Maksa Tišler Močnik, ki je prišla v težak zgornji del smeri. Dosegla je 9. mesto. Pri mlajših dečkih je Lev Oskar Mohar tekmoval na svoji prvi tekmi DP, David Maler pa že ima nekaj izkušenj iz prejšnje sezone. V prvi smeri sta imela nekaj težav, druga pa je bila že veliko boljša. David je bil na koncu 15., Lev pa 17.

Ob 12h so s tekmovanjem začeli cicibani in cicibanke. Prvič pa 4 letih smo imeli predstavnika tudi v tej kategoriji. S štartno številko 1 je odlično plezal Tibor Mohar. V obeh smereh je prišel visoko in se uvrstil na 11. mesto.

Tudi tekma mlajših kategorij je bila odlično organizirana in zanimiva. Naslednja tekma DP sledi po počitnicah. (napisal: Jure Primc)

Foto, rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.