Pretekli vikend je v Imstu potekala tekma evropskega mladinskega pokala. Mlade tekmovalke in tekmovalci so se pomerili v hitrosti in težavnosti.

Najprej je bila na sporedu hitrost, kjer pa sta nastopili samo dve slovenski predstavnici, ki pa sta se tudi uvrstili v četrtfinale. Sara Čopar je prišla vse do finala in končala na stopničkah, na odličnem 2. mestu. Liza Novak je v četrtfinalu končala na 6. mestu. Obe sta kategorija Youth A.

V soboto in nedeljo je bila na sporedu težavnost. V soboto so nastopili Youth B in Juniors ženske. Od slovenskih predstavnikov se je v finale uvrstil samo naš Gorazd Jurekovič, ki je končal na 6. mestu.

V nedeljo so nastopili še Youth A in Juniors moški. V kategoriji Youth A so vse tekmovalke in tekmovalci uvrstili v finale. Najbolje je od naših predstavnikov v finalu plezala Sara čopar, ki je končala na stopničkah na 3. mestu. Liza Novak je bila 7., naša Eva Puhar pa 10. Pri dečkih sta Luka Jerman in Timotej Romšak stopila na 2. in 3. stopničko, Lovro Črep pa je bil 7. Pri Juniors moški, pa sta Andrej Polak končal že v kvalifikacijah na 12., Anej Batagelj pa na 25. mestu.

Naslednja tekma bo v Ostermundigenu v Švici.

Rezultati, foto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.