Tekmovalci športnega plezanja so se tokrat zbrali v Švici. Plezali so težavnost. Od slovenskih predstavnikov sta nastopila tudi naša Eva Puhar in Gorazd Jurekovič.

V soboto so se vse kategorije pomerile v kvalifikacijah. Najbolje od slovenskih predstavnikov je v kvalifikacijah plezal naš Gorazd Jurekovič, ki je končal na 1. mestu. V finale so se poleg njega uvrstili še Andrej Polak, Timotej Romšak, Lovro Črep, Luka Jerman, Maja Majcen, Eva Puhar, Sara Čopar, Liza Novak, Zala Mlakar Starič in Lana Gorič.

Naslednji dan so bila na sporedu finalna plezanja. Začela je skupina Youth B, kjer se je spet najbolje izkazal Gorazd Jurekovič, ki je zmagal! Bravo Gogi! Zala Mlakar Starič je bila odlična 2., Lana Gorič pa 8. Pri Youth A je najbolje plezal Timotej Romšak, ki je stopil na 2. stopničko. Lovro Črep je bil 6., Luka Jerman pa 8. Dekleta so tokrat plezala malo slabše kot smo jih navajeni. Najboljša je bila Eva Puhar 7., Sara Čopar 9. in Liza Novak 10. V skupini Juniors je bila Maja Majcen 8., Andrej Polak pa 9.

Naslednja tekma bo v 2. julija v belgijskem Puursu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.