V avstrijskem Innsbrucku se je od 23. do 26. 6. odvijal svetovni pokal, tako v balvanskem kot v težavnostnem plezanju. Radovljičani smo na težavnostnem delu tekmovanja imeli 3 predstavnike, na balvanskem delu pa žal nobenega, saj je Vita Lukan tik pred tekmo staknila lažjo poškodbo kolena in tako preventivno izpustila ta del tekmovanja.

Domen Škofic je v kvalifikacijah pokazal dobro pripravljenost in si z zanesljivim plezanjem zagotovil polfinalni nastop. Prav tako zanesljivo je kvalifikacije odplezala Vita. Kljub napaki v drugi kvalifikacijski smeri si je polfinale priplezal tudi Luka Potočar.

Vita je tudi v polfinalu odlično opravila s tehnično nekoliko lažjo postavitvijo in si zagotovila prvi letošnji finale v težavnosti. Moški polfinale je bil tehnično nekoliko bolj zahteven že od samega začetka. Domnu je na polovici smeri odneslo peto, kar je bilo na koncu dovolj za 17. mesto, odlično pa je s smerjo opravil Luka ter si zagotovil svoj prvi (pravi) finale svetovnega pokala.

V samem finalu se tako Vita kot Luka nista najbolje odrezala ter oba z zdrsom končala na 6. in 7. mestu. Zmagala sta Janja Garnbret in Jakob Schubert.

V balvanskem delu tekmovanja je svojo superiornost, prav tako z gladko zmago, prikazala Janja Garnbret. Pri moških pa je slavil Ogata Yoshiyuki.

Svetovni pokal se že ta vikend seli v švicarski Villars, kjer bomo prav tako lahko stiskali smeri za naše 3 predstavnike (napisal: Domen Švab).

Rezultati, (foto IFSC)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.