Tekmovalci svetovnega pokala v športnem plezanju so se pretekli vikend mudili v švicarskem Villarsu. Tekmovali so v hitrosti in težavnosti. 12 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev so večinoma tekmovali v težavnosti. V hitrosti sta nastopili samo udeleženki olimpijskih iger Mia Krampl in Janja Garnbret, ki je tudi popravili osebni in postavila slovenski rekord (7,916 s).

Kvalifikacije v težavnosti so potekale v petek in v polfinale na žalost od naših nista napredovala samo Milan Preskar in Žiga Zajc. Vsi ostali predstavniki so prikazali odlično plezanje in dvignili naša pričakovanja za nastop v finalu in dobre končne uvrstitve. Pri plezanju v polfinalu smo bili priča več napak naših plezalcev. Zaradi tega smo imeli v finalu samo štiri tekmovalke. Domen Škofic je tako končal na 15., Martin Bergant na 24., Luka Potočar pa na 25. mestu.

V finalu so nastopile: Janja Garnbret, Vita Lukan, Lučka Rakovec in Mia Krampl. Zadnje tri so vse naredile napako na enem od detajlov na sredini smeri, od vseh se je samo Viti uspelo rešiti in je na koncu je končala na 5. mestu. Z zares odličnim plezanjem je na koncu zmagala neverjetna Janja, pri moških pa Sean Bailey. Lučka je končala na 7., Mia pa na 8. mestu.

Naslednja tekma bo 12. julija v Chamonixu v Franciju.

Foto, rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.