Pretekli vikend se je v Salt Lake Cityju odvila še druga tekma svetovnega pokala. Tokrat so se tekmovalke in tekmovalci pomerili v dveh disciplinah: balvani in hitrost. Slovenski ekipi se je pridružila še Janja Garnbret, ki je edina nastopila v obeh disciplinah. Na žalost se tekme ni mogel udeležiti Jernej Kruder, ki je bil v stiku z osebo, ki je bila okužena s COVID-19 in je moral v karanteno.

V petek so potekali kvalifikacijski dvoboji, ki so se zaključili v soboto zgodaj zjutraj, po našem času. Naša edina predstavnica Janja Garnbret se je z novim slovenskim rekordom 8,36 s uvrstila v finale, kjer pa se ji nastop ni posrečil in je končala na 15. mestu.

V soboto so potekale kvalifikacije v balvanih. Vsi slovenski tekmovalci, razen Gregorja Vezonika, so se uvrstili v polfinale. Gregor je končal na 24. mestu. Janja Garnbret je bila najboljša, samo za en poskus je bila boljša od Japonke Miho Nonaka. Med prvimi tremi na 3. mestu je končal Anže Peharec.

V nedeljo so bili na sporedu polfinalna in finalna tekmovanja. Polfinalni balvani niso odgovarjali večini slovenskih tekmovalcev, saj se je v finale uspelo uvrstiti samo Janji. Še najbližje finalu je bila Katja Debevec na 7. mestu. Vita Lukan je končala na 17., Anže Peharc pa na 16. mestu.

Finale je tudi tokrat spremljala množica gledalcev, ki so pripravili zares prijetno vzdušje. Še posebej so jih podžgali odlični nastopi domačih tekmovalcev. V finale so se uvrstili kar štirje. Pri moških so bili postavljeni balvani malce pretežki, kar se je kazalo tudi v majhnem številu doseženih vrhov. Ravno obratno je bilo pri ženskah. Najbolje je prebral in preplezal postavljene balvane Američan Sean Bailey, ki je preplezal dva. Sledila sta mu dva Japonca: Fujii Kokoro in Tomoa Narasaki. Pri ženskah je zmagala tudi Američanka, mlada Natalia Grossman. “Flešala” oz. preplezala v prvem poskusu, je prav vse balvane. Z dvema poskusoma več ji je sledila Janja Garnbret, ki si je tako priplezala srebrno medaljo, bronasta pa je bila še ena Američanka Brooke Raboutou. Čestitke vsem tekmovalcem!

Naslednja tekma bo spet v Evropi, in sicer 23. junija v Innsbrucku v Avstriji.

VIDEO: Posnetek polfinala v balvanih, posnetek finala v balvanih, posnetek finala v hitrosti.

Foto: Slobodan Miskovic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.