V avstrijskem Gradcu je med 14. in 16. majem potekala tekma mladinskega pokala v balvanih. Na tekmi je nastopilo tudi 16 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Med njimi sta bila tudi naša Eva Puhar in Gorazd Jurekovič. Tekma je potekala v našim tekmovalcem zelo domačem Bloc House-u.

S kvalifikacijami so najprej začeli v skupini Youth B. Med njimi je tudi naš Gorazd, ki je kvalifikacije zaključil na 5. mestu. Matevž Margon je zaključil na 11 .mestu in za las zgrešil finale. Pri dekletih se je v finale uvrstila samo Jennifer Buckley, Lina Funa je tako kot Matevž, zaključila na 11. mestu. V sobotnem finalu je Gorazd plezal odlično in si priplezal srebrno medaljo! Pri dekletih je Jennifer končala na 10. mestu.

YOUTH B, fantje
1. NIKOLAY RUSEV BUL
2. GORAZD JUREKOVIČ SLO
3. FINN ALTEMÖLLER GER
30. ZORE TIMON SLO

YOUTH B, dekleta
1. BARBORA BERNARDOVA CZE
2. LILY ABRIAT FRA
3. SINA WILLY AUT
10. BUCKLEY JENNIFER SLO
11. LINA FUNA SLO
13. ZAJC NEŽA SLO

V soboto so s kvalifikacijami začele še dekleta Youth A in Juniors. V kvalifikacijah je v Youth A najbolje plezala naša Eva, v finale pa se je uvrstila še Sara Čopar. Liza Novak je končala na 15. mestu. V finalu je bilo napeto do zadnjih sekund. Eva je na žalost izgubila mesto in končala na odličnem 2. mestu, Sara pa tik pod stopničkami na 4. Pri dekletih Juniors je Lucija Tarkuš kvalifikacije, z dobrim plezanjem, končala na 3. mestu. Z bronasto medaljo se je okitila po nastopu v finalu.

YOUTH A, dekleta
1. SABINA VAN ESSEN NED
2. EVA PUHAR SLO
3. LENA SCHRITTWIESER AUT
4. SARA ŠOPAR SLO
15. LIZA NOVAK SLO

JUNIORS, dekleta
1. LUCIE WATILLON BEL
2. ANNA LECHNER GER
3. LUCIJA TARKUŠ SLO

V nedeljo sta imeli kvalifikacije in finale še preostali skupini fantov: Youth A in Juniors. Pri Youth A je v kvalifikacija od naših najbolje plezal Tim Korošec, ki je bil 5. V finale se je uvrstil tudi Lovro Črep. Timotej Romšak je končal na 29. mestu. V finalu si je Lovro z dvema vrhoma priplezal srebrno medaljo, Tim pa je bil 5. Pri Juniors-ih se nihče od dveh naših plezalcev ni uspel uvrstiti v finale. Aljaž Resnik je bil 20., Andrej Polak pa 28. V finalu je najbolje plezal španec Alberto GINÉS LÓPEZ, ki je preplezal vseh 5 vrhov.

YOUTH A, fantje
1. LEANDER CARMANNS GER
2. ČREP LOVRO SLO
3. HANNES VAN DUYSEN BEL
5. TIM KOROSEC SLO

JUNIORS, fantje
1. ALBERTO GINÉS LÓPEZ ESP
2. ELIOT BARNABÉ FRA
3. TIES VANCRAEYNEST BEL
20. ALJAŽ RESNIK SLO
28. ANDREJ POLAK SLO

Za Slovensko reprezentanco je bil nastop uspešen. Čestitke vsem! Naslednja tekma je predvidena v Nemčiji, kjer pa bo na sporedu hitrost.

Rezultati

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.