V petek, 21. maja se je v ameriškem Salt Lake Cityju nadaljeval svetovni pokal. Salt Lake City bo gostil kar dve tekmi. Najprej samo balvansko, potema pa še hitrostno in balvansko. Naslednja tekma bo 28.-30. maja.

Prav lepo je bilo spet videti gledalce na tekmi. Plezanje je popularen šport tudi v Ameriki, zato so bile tribune polne. Tudi vzdušje je bilo, vsaj glede na posnetke, odlično. Upajmo, da bo to spet normalno na vseh prihajajočih tekmah.

Slovenska ekipa je tokrat nastopila v manjši zasedbi petih tekmovalcev. Med njimi je bila tudi naša Vita Lukan.

V kvalifikacijah je nastopilo kar 49 tekmovalk pri ženskah in 55 pri moških. Na žalost Viti tokrat balvani niso ležali in je končala že v kvalifikacijah in sicer na 23. mestu. Ravno tako se plezanje ni izšlo Jerneju Kruderju, ki je končal na 29. mestu.

V polfinale so se tako uvrstili: Katja Debevec, Anže Peharc in Gregor Vezonik. Katji je na koncu malo zmanjkalo do uvrstitve v finale in je končala na 8. mestu. Pri moških sta se Peharc in Vezonik uvrstila v finale.

Z živim video prenosom se je finale začel ob 1h zjutraj po našem času. Vzdušje je bilo odlično. Balvani so najbolje ležali mlajši generaciji plezalcev, saj so pri ženskah zasedle prva tri mesta. Pri moških pa je prijetno presenetil Mejdi Schalck (FRA), ki se je uvrstil med dva veterana in legendi športnega plezanja. Pri ženskah je bila tako najboljša Natalija Grossman (USA), pri moških pa Adam Ondra (CZE). Anže Peharc je končal na 5., Gregor Vezonik pa na 6. mestu.

Naslednja tekma bo tako spet v Salt Lake Cityju. Našim tekmovalcem se bo pridružila tudi trenutno najboljša plezalka na svetu – Janja Garnbret. Držimo pesti za našo reprezentanco, še posebej pa za Vito, da jim uspe dobro plezanje.

Ženske
Moški

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.