Težko pričakovan začetek svetovnega pokala za leto 2024 je potekala na daljnem Kitajskem. Plezali so se balvani. Za Slovenijo so pri moških nastopili Anze Peharc, Luka Potočar in Martin Bergant. Zan Lovenjak Sudar se je dan pred tekmo poškodoval in ni nastopil. Pri ženskah sta nastopili samo Janja Garnbret in Mia Krampl.

Najprej so s kvalifikacijam začele ženske. Janja, Oceania Mackenzie in Miho Nonaka so vseh pet balvanov preplezale v prvem poskusu in tako nakazale, da bomo gledali dobro in razburljivo plezanje v polfinalu in finalu. V polfinalu je bila spet najboljša Janja, Oceania in Miho pa se nista uvrstili v finale. V finalu je bila Janja spet najboljša in tri balvane preplezala v prvem poskusi, enega pa v drugem. Presenetila je Italijanka Camilla Moroni, ki se je iz 6. mesta zavihtela na stopničke oz. 2. mesto. 3. pa je bila Kitajka Zihlu Luo.

Pri moških so bile kvalifikacije, zaradi močnega dežja, odpovedane. Tako so vsi plezalci nastopili v polfinalu, v finale pa se jih je uvrstilo 20. V polfinalu sta najbolje plezala Japonec Sorato Anraku in Britanec Toby Roberts. Najboljši Slovenec je bil Anže na 11. mestu, Luka je bil 39., Martin pa 61. V finalu je najbolje plezal še en Japonec Tomoa Narasaki, drugi je bil Sorato, tretji pa presentljivo Belgijec Hannes van Duysen.

Foto: ifsc-climbing.org
Foto: ifsc-climbing.org

Naslednja tekma bo ponovno na Kitajskem, ampak tokrat se bodo plezalke in plezalci pomerili v težavnosti.

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.